[Video] Varuh za integriteto volitev vložil tožbo proti Facebooku zaradi financiranja volilne prevare!

Datum:

Varuh za integriteto volitev Amistad Project namerava proti ustanovitelju Facebooka Marku Zuckerbergu vložiti tožbo zaradi volilne prevare na ameriških predsedniških volitvah 2020. Po trditvah omenjene skupine je Zuckerberg z vložkom 500 milijonov dolarjev nelegalno vplival na izid volitev in v ključnih državah omogočil zmago nekdanjega podpredsednika Joa Bidna.

                   

Kakor je pojasnil svetovalec Trumpove predsedniške kampanje Mark Serrano, nameravajo pri Amistad Project še danes vložiti tožbo pred okrožnim sodiščem v D.C. zaradi nepravilnosti na volitvah v zveznih državah Wisconsin, Pensilvanija, Michigan, Arizona in Georgia.

Serrano je, po poročanju RT, izpostavil, da se bo tožba varuha za integriteto volitev osredotočala na “ekosistem”, ki je povzročil “prevaro ogromnih razsežnosti,” na predsedniških volitvah 2020. Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg naj bi rabil svoje ogromne finančne  vire za vplivanje in spodkopavanje volitev v samih mesecih pred in tudi po volitvah, 3. novembra 2020. “Milijarderju Marku Zuckerbergu je bilo dovoljeno v sobo kjer so preštevali glasove, zato ker jih je financiral, in Američani so bili vrženi ven.”

https://twitter.com/TheSharpEdge1/status/1339246123446243329

“Financirane s stotinami milijonov dolarjev od Facebookovega ustanovitelja Marka Zuckerberga in drugih visokotehnoloških interesov so aktivistične organizacije ustvarile dvoslojni volilni sistem, ki je volivce obravnaval drugače glede na to, ali so živeli v demokratskih ali republikanskih trdnjavah,” piše v poročilu Amistad Project.

https://twitter.com/kylenabecker/status/1339307336998014976

Pri Amistadu so izpostavili, da je šlo za te namene toliko denarja, da so lahko diktirali, kako in na kakšen način se bodo izvajale volitve na lokalnem in okrajnem nivoju.

Direktor Amistad Project Phill Kline je izpostavi, da je Zuckerberg šel celo tako daleč, da je plačal za volilne sodnike, kupil volilne škatle, celo kupil volilne naprave – tako Dominionove kot druge – in doniral državnim sekretarjem, ki odločajo o poteku volitev v zveznih državah. Vse to, čeprav je v nasprotju z državno zakonodajo.

Kot so poudarili pri Amistad Project, je finančna injekcija Zuckerberga in druščine v ameriške volitve volivce oropala ustavno zagotovljenih enakih obravnav in pravičnega procesa.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...