Občina Cerklje na Gorenjskem vabi na Fest po Rokovem

Datum:

“Aktivno, zabavno in po domače”, obljubljata občina Cerklje na Gorenjskem in Zavod za turizem Cerklje, bo potekal festival Fest po Rokovem, ki bo v soboto 27. avgusta ponujal široko paleto vsebin za vse generacije.

Pod rubriko “zabavno” bo pred osnovno šolo Davorina Jenka od 9.00 do 11.00 ure potekalo poučno druženje ljubiteljev psov, najmlajši obiskovalci pa bodo od 11.00 do 13.00 ure imeli čisto svoj žur.

Za aktivno doživet dan je med 11.00 in 14.00 poskrbljeno za vzpon s kolesi na Krvavec, zmagovalec in zmagovalka pa bosta okronana za kralja in kraljico Krvavca. Cestni kolesarji bodo štartali ob 10.30 uri v smeri Preddvora, Adergasa in proti Tunjicam. Za najbolj noro in adrenalinsko doživetje pa bo poskrbljeno na Krvavcu pri jezeru Zvoh, kjer bo omogočeno deskanje z žičnico.

Čez celoten dan pa bo pred osnovno šolo Davorina Jenka Rokov semenj, kjer se bodo lokalni pridelovalci predstavili domače obrti in kulinariko. Od 17.30 do 20.00 ure pa bo na isti lokaciji in v centru Cerkelj folklorni festival.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...