Slovenski akademiji znanosti in umetnosti se je zmešalo! Po sramoti z nelegalnim sirskim brivcem Ahmadom, želijo sedaj še nelegalne migracije prikazati kot legalne!

Datum:

Medtem ko se migranti nedaleč od Slovenije množično oborožujejo in pripravljajo na nasilen vstop, SAZU vabi na “znanstveno” predavanje, s katerim poskuša nelegalne migracije prikazati kot pravzaprav legalne. Bodo takšni “znanstveniki” kmalu poskušali legalizirati posilstva, morda celo umore?! Slovenska akademija znanosti in umetnosti tako že dolgo časa ni najvišja nacionalna znanstvena in umetnostna ustanova, kot se predstavlja.

Bralci so nas opozorili na predavanje s provokativnim naslovom “Nihče ni ilegalen: krimigracija in kriminalizacija prehodov meja” dr. Katje Franko s Pravne fakultete Univerze v Oslu, na sporedu bo prihodnji četrtek in ga organizira Slovenska akademija znanosti in umetnosti. Iz vabila izhaja nasprotovanje uporabi kazenskega sistema in spoštovanju zakonov, kar podkrepijo z mnenjem, da so nelegalni prehodi meje samo “iregularni”, ukvarjali pa se bodo tudi s “kritično analizo konceptov ilegalec in krimigrant”, ki naj bi pogosto spodbujala politične in varnostne diskurze o nelegalnih migracijah. Občutek ugleda predavateljice poudarjajo z obsežnim seznamom literature.

Da je SAZU ideološko obremenjen, je znano že dalj časa
Že nekaj časa pa je jasno, da je SAZU ideološko obremenjena institucija, ki so ji blizu ideje kulturnega marksizma. “Intelektualna levica” iz SAZU je močno razburila javnost in tudi nekatere svoje člane, ko se je na pročelju njihove stavbe pojavil plakat z velikim napisom “Spoznajte Ahmada!”. To je dalo davkoplačevalcem, ki jih financiramo, jasno vedeti, da so se postavili na stran nelegalnih migrantov, in tako so že takrat nasprotovali deportaciji nelegalnega sirskega migranta Ahmada Shamieha. Akademik in pesnik Niko Grafenauer se je takrat ostro odzval in izrazil svoje nasprotovanje takšnemu ravnanju te institucije.

Predavateljica predavanja “Nihče ni ilegalen” dr. Katja Franko (Foto: UNIForum)

 

V Sloveniji beguncev ni, so samo nelegalni migranti
Nelegalni migranti v Slovenijo vstopajo prek Hrvaške, ki je varna država. Prav tako so varne vse druge države na poti od Sirije do Slovenije, kar pomeni, da vsak sirski begunec postane nelegalni ekonomski migrant tisti trenutek, ko prestopi mejo prve varne države, tj. v večini primerov Turčija, česar pa ni možno prikazati kot legalno z nobeno interpretacijo zakonodaje. Toda zakaj migranti ne počakajo v Turčiji na stabilizacijo razmer? Ker je jasno, da so njihove ciljne države tiste z velikodušnimi sistemi socialne varnosti in si tako obetajo lagodno življenje na račun evropskih davkoplačevalcev.

Že vse od leta 2015 pa večina prispelih migrantov sploh ni iz Sirije, kjer divja vojna, pač pa prihajajo iz držav, znotraj katerih bi se tudi v primeru lokalnih nemirov lahko brez težav varno umaknili, tako da je prejšnji odstavek relevanten le za manjše število migrantov.

Nekateri migranti pa kar namerno kršijo in izkoriščajo zakonodajo. Tako številni prebivalci ob meji, ki so se organizirali v civilne iniciative, nemočno opozarjajo državo na številne zlorabe azilnega postopka s strani migrantov. Pri tem jim z veseljem pomagajo z davkoplačevalskim denarjem financirane nevladne organizacije.

Bo za SAZU kmalu tudi nasilje postalo legalno?!
Glede na to, da zaradi števila nelegalnih migracij razmere postajajo tako nevzdržne, da je policija celo pod levičarsko oblastjo pričela opravljati svoje delo, do česar SAZU očitno nima spoštovanja, se migranti, ki v Bosni in Hercegovini čakajo na nadaljevanje poti, že pripravljajo na nasilen prehod meje. V Veliki Kladuši so pošle zaloge nožev, v Sarajevu pa policija v stanovanjih migrantov odkriva celo avtomatsko orožje. Lahko tako pričakujemo, da bodo “znanstveniki” SAZU kmalu pričeli trditi, da imajo migranti pravico uporabiti nasilje, da prečkajo mejo na način, za katerega so na SAZU prepričani, da je legalen?!

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...