Oblasti v skrbeh: Londončani popivali in se družili kljub policijski uri

Datum:

Velika Britanija je glede na poslabšano epidemiološko sliko ponovno uvedla strožje ukrepe, ki veljajo tudi za območje Londona. V Londonu so zato uvedli tako imenovano policijsko uro, po kateri morajo vsi bari ob desetih zvečer zapreti svoja vrata. Londončani so se kljub strožjim ukrepom odločili, da svoje ponočevanje pričnejo že zelo zgodaj, popivanje pa po zaprtju lokalov nadaljujejo po londonskih ulicah. 

                   

Zaradi ponovne rasti okužb z novim koronavirusom so se britanske oblasti odločile, da bodo uvedle strožje ukrepe. Ne glede na ukrepe pa se je morala policija soočati z veliko množico “neumornih žurerjev”, ki so se odločili za popivanje pred deseto uro zvečer, medtem ko je četrtina Velike Britanije pod strogimi omejevalnimi ukrepi, je poročal Daily Mail.

Množica špekulantov se je tako zbrala v zloglasnem Sohu v Londonu, Leedsu in v Newcastlu, medtem ko je imel ta večer za večino prebivalcev Velike Britanije grenak priokus. Množica pa se je prav tako zbrala tudi na priljubljenem območju Harborside v Bristolu, kjer je veliko lokalov in barov na enem mestu, vsi pa so se morali po novih omejitvah zaradi koronavirusa zapreti ob deseti uri. Londončani in v ostalih omenjenih mestih se virusa očitno ne bojijo, saj so po zaprtju lokalov popivanje brezskrbno nadaljevali na ulicah.

Medtem ko eni prosto rajajo, so drugi pod strogimi varovalnimi ukrepi
Nasprotno pa se je dogajalo v drugih predelih države, kjer veljajo strogi ukrepi. Med drugim so v valižanskem mestu Llanelli omejili gibanje. Prepovedani so vsi obiski v drugih gospodinjstvih od šeste ure dalje, podobnemu ukrepu pa sta sledili tudi mesti Cardiff in Swansea. Prebivalcem prav tako brez “razumnega izgovora” ni dovoljeno vstopanje v druga območja. Strožji ukrepi pa se prav tako uvajajo v več delih severovzhodne in severozahodne Anglije, vključno s polovico Valižanov je pod strogimi ukrepi več kot četrtina Združenega kraljestva. Na Univerzi v Manchestru pa se je zgodil izbruh okužb, zaradi česar so morali kar 127 študentov zapreti v karanteno.

Foto: epa

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Matt Hancock je za javnost povedal, da je število primerov s koronavirusom skokovito naraslo, predvsem na severovzhodu države. “V sodelovanju z znanstveniki in strokovnjaki na področju javnega zdravja smo pripravljeni na hitre odločitve, s katerimi bomo zmanjšali prenos virusa in bomo zaščitili skupnosti,” je povedal in še obrazložil: “Zavedam se, da nas vse bremenijo omejevalni ukrepi na podorčju vsakodnevnega življenja, a moramo ravnati kolektivno in hitro, z namenom zmanjšanja okužb.”

Londonu prav tako grozijo strogi ukrepi zaradi porasta okužb
Podobnega mnenja je tudi londonski župan Sadiq Khan, ki pravi da tudi London že dosega visok porast okuženih. Zaradi visokega porasta okužb in zasedenosti bolnišnic, omejevalni ukrepi prav tako grozijo prebivalcem Londona. Khan je že pozval prebivalce, naj se ne zadržujejo po tujih gospodinjstvih in s tem pripomorejo k zdravju v skupnosti. Strokovnjaki za zdravje tudi razmišljajo, da bi uvedli obvezno nošenje mask na delovnem mestu. Pisarniški delavci maske na delovnem mestu sicer ne bi nujno potrebovali, obvezna pa bila na nošnja na hodnikih, v dvigalih in skupnih prostorih.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...