Oče treh džihadistov ženi grozil s smrtjo, če bi pričala proti njemu na sodišču

Datum:

Dva sinova v zaporu, dva džihadistična sinova ubita v Siriji, brat v Guantanamu, on sam pa v zaporu zaradi groženj s smrtjo ženi. Čeprav je Abubaker Deghayes v preteklosti vodil mošejo al-Quds v Brightonu, pa naj presunljiva kriminalna kartoteka njegove družine ne bi imela nič z islamom.

                   

50-letni Deghayes je bil zaradi groženj s smrtjo nekdanji ženi obsojen na 18 mesecev zapora. A kakor pišejo pri Jihadi Watch, “če bi britanskim oblastem bilo v interesu preprečevanje džihada, bi se vprašali, kdo je sinove Abubakra Deghayesa učil o islamu.” Ravno tako bi razmislili, kaj za mošejo al-Quds v Brightonu pomeni, da jo je v preteklosti vodil Deghayes.

Deghayes je oče dveh džihadistov, ki sta umrla v Siriji, na strani teroristične Al Nusre. Njegov najstarejši sin se še vedno nahaja v Siriji, kamor se je ravno tako odpravil v imenu džihada. Deghayesov brat Omar je zaprt v Guantanamu. Poleg tega sta dva mlajša sinova zaprta v Veliki Britaniji zaradi preprodaje mamil. Po pričevanju matere naj bi ju ravno oče seznanil z navado uživanja kanabisa.

Poročen s sestrično
Ob tem se pojavlja vprašanje, kako lahko sploh govorimo o miroljubnem islamu, ko pa so skoraj vsi člani družine, katere oče je vodil celo mošejo, končali kot teroristi. Od petih sinov so se trije pridružili Al Nusri, preostala dva pa sta preprodajala mamila.

Pripadnik Al Nusre Amer Deghayes

Vseeno si je britansko “pravosodje” prizadevalo, da bi Deghayesu omogočilo nepristransko sojenje v primeru, ko je ženi Einas Abdulsayen grozil s smrtjo, če bi pričala proti njemu v preiskavi o radikalizaciji njunih sinov. Britanske oblasti so se bale, da bi na poroto lahko vplivalo dejstvo, da je Deghayes v preteklosti svoje otroke pretepal z električnimi kabli in da je fizično zlorabljal svojo ženo in sestrično Abdulsayen rekoč, da izganja zlobnega džina. S sestrično sta se poročila leta 1991.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...