Očitno Novi Sloveniji ni v interesu preiskati Goloba

Datum:

“Če ne boste prispevali podpisov za preiskovalko Gen-I, ne škodite @strankaSDS, temveč sebi in Sloveniji,” je med drugim zapisala vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec. Nova Slovenija kljub javno obljubljenemu posredovanju podpisov za ustanovitev preiskovalne komisije domnevno spornih Golobovih poslov – ni posredovala.

Poslanska skupina SDS je Novo Slovenijo vnovič pozvala k sopodpisu zahteve za parlamentarno preiskavo domnevno spornih in koruptivnih poslov predsednika vlade Roberta Goloba. Vidni predstavnik Nove Slovenije in član njenega izvršilnega odbora Janez Pogorelec je posredovanje podpisov obljubil, a tega ni izpolnil. Njegov odgovor oziroma izgovor na neizpolnitev obljubljenega je za mnoge dokaz, da se Pogorelec norčuje in spreneveda.

“Kljub javno obljubljenemu posredovanju @JanezPogorelec poslanska skupina @NovaSlovenija podpisov za ustanovitev preiskovalne komisije Golob #Gen-I ni posredovala,” je zapisala na X Godčeva, ki je dodala, da je bil rok za oddajo podpisov do torka, 9. januarja, do 12. ure.

Kot je znano, je poslanska skupina SDS že v začetku mandata pripravila zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke Gibanje Svoboda in spornih poslov Roberta Goloba v podjetju Gen-I. K sopodpisu so povabili tudi poslansko skupino Nove Slovenije, ki vse do danes teh podpisov ni bila pripravljena prispevati. Spomnimo, da mora državni zbor odrediti parlamentarno preiskavo, če to zahteva tretjina poslancev, zato so podpisi Nove Slovenije nujno potrebni.

Pogorelec je na njen zapis odgovoril s povsem – za marsikoga – neprimernim in otročjim pristopom, ki kaže, da se Nova Slovenija ali norčuje ali se enostavno ne zaveda resnosti zadeve. “Boste morali malo lepše pristopiti do nas. Ne moremo kar skakat na vaše ultimate v slogu danes do 12. ure,” je med drugim zapisal Pogorelec, ki je večkrat ponovil, da bi pa “podpise morda le dali“.

Foto: zajem zaslona

Godčeva: s tem ne škodite SDS, ampak Sloveniji
A njegovo sprenevedanje je bilo tako očitno, da mu Godčeva ni ostala dolžna. Ta mu je odvrnila naslednje in ga soočila z resnico: “Maja 2022 niste dali podpisov. Potem je bil izgovor, da ste menjali vodjo PS in da Cigler Kralj nima gradiva. Smo ponovno poslali. Septembra 2022 ste spet dobili gradivo v sopodpis. In pojavil se je pogoj, da boste prispevali podpise, če @PS_SDS imenuje člane v KNJF in KNOVS. Da bo jasno, člane v odbore imenuje vsaka PS samostojno po lastni odločitvi. Obe komisiji KNJF in KNOVS normalno delujeta, saj ima NSi večino glasov v obeh komisijah. Pred nekaj meseci smo poslali v podpis preiskovalko ukradeni otroci, pa ste postavili pogoj, da sopodpišete, če preiskovalko vodi vaš poslanec. Verjamem, da je potreben 1001 izgovor, če menda redno sodelujete z Golobom pri pripravi zakonodaje, na vaš predlog se imenuje v. d. direktorja za narodnosti (mogoče še koga) in seveda tvorno sodelujete pri ustavnih spremembah. Če ne boste prispevali podpisov za preiskovalko Gen-I, ne škodite @strankaSDS, temveč sebi in Sloveniji. Pika,” je bila jasna.

Poslanka SDS Jelka Godec (Foto: STA)

Glede na zadnja razkritja o sumljivih poslovnih akrobacijah predsednika vlade Roberta Goloba so v poslanski skupini SDS dopolnjeno verzijo zahteve vnovič poslali v podpis poslanski skupini Nove Slovenije. Zaradi nujnosti ustanovitve in vedno več domnevno spornih ugotovitev o predsedniku vlade so v poslanski skupini SDS določili rok za oddajo podpisov, ki pa jih niso prejeli.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...

Furs postavljen na laž; občutljivi podatki “romali” h Golobovim komisijam

Finančna uprava RS zanika namigovanja o pošiljanju podatkov osebam...