Odstopil že peti minister v enem letu! Razlog za odstop Iztoka Puriča naj bi bilo otročje obnašanje premierja Šarca na seji vlade, ki je ministru onemogočil nadaljnje delo!

Datum:

Vlada Marjana Šarca je komaj vstopila v 2. leto svojega obstoja, ko je izgubila še enega ministra, že petega po vrsti. Tokrat je z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odstopil član Stranke Alenke Bratušek, Iztok Purič.

Po dobrem letu na čelu slovenske vlade je premier Marjan Šarec ostal že brez drugega ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in petega po vrsti v samo enem letu vladanja. Potem, ko je lani moral v odstop prisiliti Marka Bandelija, je tokrat s položaja sam odstopil Iztok Purič.

Purič naj bi uradno odstopil iz “osebnih razlogov”, a naši viri trdijo, da to ne bo držalo. Včeraj se je namreč odvijala seja vlade, na kateri naj bi bilo zelo napeto, razlog za odstop pa naj bi bila svojeglavost premierja Šarca, ki je želel ponovno vzpostaviti svojo avtoriteto v koaliciji – zaradi izsiljevanja Levice.

Purič naj bi odstopil zaradi Šarca
Kot smo izvedeli, naj bi Šarec v afektu ministru Puriču onemogočil normalno nadaljnje delovanje na ministrstvu, zaradi česar je ta protestno odstopil. To potrjuje tudi dejstvo, da je Purič po poročanju STA že danes tudi uradno predal svojo odstopno izjavo.

Marjan Šarec (Foto: STA)

Nekateri vseeno ugibajo, da bi lahko šlo za spor znotraj SAB, saj naj Purič na četrtkovi seji vlade ne bi podprl predsednice SAB Alenke Bratušek, vendar po naših zanesljivih informacijah to ne drži. Bratuškova in Purič sta namreč dolgoletna sodelavca, druži ju tudi skupna sporna preteklost v Javnem gospodarskem zavodu Brdo – Purič je bil direktor, Bratuškova pa predsednica upravnega odbora zavoda. Od njune skupne preteklosti je znano, da so zaposleni tega zavoda Bratuškovi urejali vrt na njeni zasebni parceli v Stražišču pri Kranju, ko je v javnosti odjeknila afera o preplačani pakistanski preprogi – za kar 70 tisoč evrov – pa je Bratuškova celo odstopila. Toda s Puričem sta si ostala blizu vse do zadnjega, zato ta verzija zgodbe ni mogoča.

Iztok Purič je na listi SAB neuspešno kandidiral na državnozborskih volitvah leta 2018, kjer je prejel 6,86 odstotka glasov, prav tako se mu ni uspelo uvrstiti v drugi krog županskih volitev v Kranju, kjer je z 18, 32 odstotka glasov zasedel tretje mesto.

Purič je ob svojem odstopu poudaril, da so v času njegovega mandata v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko “uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti”.

Rihard Orel

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...