Odzivi po referendumu: Fake news je premagal resnico; voda je rešena, čeprav ji nihče ni nič hotel

Datum:

“Poznate kako levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu? Od večinskega sistema do družinskega zakonika? Zato brez drame. Ne morete pa sedeti doma in ob teh MSM monopolih pričakovati čudežev na voliščih. Zato hvala vsem, ki ste glasovali. Kakorkoli. Tako se dela,” se je premier Janez Janša odzval na izid včerajšnjega referenduma, na katerem ni bil potrjen novi zakon o vodi. 

Proti uveljavitvi novele je glasovalo 86,60 odstotka oz. 677.119 volivcev, za pa je po doslej preštetih glasovnicah glasovalo 104.793 oziroma 13,40 odstotka volivcev. Kaj si o kampanji, rezultatu in sicer mislijo običajni ljudje, politiki ter analitiki, smo preverili na Twitterju. Kot ugotavlja večina, so zmagale manipulacije, saj ljudje sploh niso vedeli, o čem točno glasujejo. Leva opozicija s civilno sfero, ki jo sestavljajo z davkoplačevalskim denarjem dobro obložene nevladne organizacije, so prepričale potrebno večino, da glasujejo o čisti pitni vodi. A v resnici sploh ni šlo za vodo. Fake news je torej s pomočjo medijske mašinerije in socialnih omrežij zopet premagal resnico.

“Če je referendum odraz podpore Vladi RS, bi bilo zanimivo na referendum dati npr. turistične bone ali pa subvencioniranje čakanja na delo in potem razne Šarce Marjane, Tanje Fajon, An dr. Až Zorkote in ostale analitične eksperte vprašati za komentar,” pa se je na izid referenduma odzval državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič.

V nekaterih drugih komentarjih lahko preberemo, da gre zgolj za referendum, ki je pokazal samo to, kaj v naši državi levičarjem pomeni argument, saj jih v resnici skrbijo zgolj privilegiji. Gospodarski kazalci v državi pa so odlični. Spet nekdo drug pa je zapisal, da obstoječi Zakon o vodah omogoča vse to, proti čemer so se borili nasprotniki predlaganega zakona ter se vprašal ali je šlo v resnici za vode. Spet nekdo drug pa je zapisal, da ga izid referenduma zaradi močne kampanje ‘proti’ ne preseneča, je pa zaskrbljen, ko vidi kako lahko je zmanipulirat takšno število ljudi – in to z lažmi. Obenem je spomnil, da imamo vlado, ki dela odlično in sredstva namenja tja, kjer jih vsa leta ni bilo, narod pa tega ne ceni.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

Grims: Nobenega migracijskega pakta ne potrebujemo, potrebujemo drastično spremembo v Bruslju

Evropski parlament je v tem tednu sprejel migracijski pakt,...

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...