Olimpija v Velenje po naslov, Krka proti Mariboru za obstanek

Datum:

Izjemno razburljiv zaključek prvenstva bi lahko po današnjem predzadnjem 35. krogu že dal prve odgovore. Na voljo je še šest točk in še niti ena ekipa nima zagotovljenega trenutnega mesta na lestvici, le nekatere ekipe bi to mesto lahko izgubile zgolj po kakšnem čudežu. Med njimi tudi Olimpija, ki za naslov po 21 letih potrebuje na zadnjih dveh tekmah samo eno zmago, že danes v Velenju bi se lahko veselili tako želenega naslova. Njihov večni tekmec, ki jih lovi, se bo na Portovalu pomeril s Krko, ki se krčevito bori za obstanek.

Pet tekem na kupu in grizenje nohtov – vse to naš čaka v 35. krogu. Prvenstvo je še naprej popolnoma odprto, tudi zato vlada takšno zanimanje z vseh strani. Odlična promocija za naše prvenstvo, ki v zadnjem desetletju še nikoli ni bilo tako zanimivo.

35. KROG

Rudar – Olimpija  (16:55)
Olimpija se v Velenje odpravlja po naslov državnih prvakov, ki ga čakajo že 21 let. Vendar bp naloga vse prej kot lahka, saj je Rudar predvsem na zadnji tekmi pokazal, da zna in zmore. Premagali so Maribor in zeleno-belim krog pred koncem ponudili zaključno žogo. Vse skupaj se je razvilo po pričakovanjih kluba iz prestolnice. Obeta se naval gostujočih navijačev, da bi lahko videli tekmo, ki bi prinesla to, kar čakajo že dolgo časa. Trener Vanoli ima nekaj težav s poškodovanimi. Mitrović, Kapun in Krefl so za nastop vprašljivi.

Krka – Maribor  (16:55)
Maribor
se z Milaničem še naprej ne najde in išče vse možne načine, da pride iz krize. Domači poraz proti Rudarju je navijačem odvzel še zadnje upanje, ki so ga znova dobili nazaj po večnem derbiju. Razočaranje je zagotovo veliko, zdi pa se nemogoče, da bi se še lahko dvignili na prvo mesto. Za kaj takega potrebujejo dve zmagi, klub iz prestolnice pa mora sezono končati brez zmage. Vendar pred vijoličastimi stoji ovira po imenu Krka, ki se bori za obstanek, in ne glede na rezultat Kopra potrebuje vsaj eno točko, sezono morajo točkovno končati pred Koprom, če se želijo znebiti zadnjega mesta, v zadnjem krogu pa jih čaka še “pekel” v Stožicah. Vendar trener Kostič je ekipi vrnil upanje in samo enkrat izgubil, na zadnji tekmi so prikazali odlično predstavo, tako tudi danes ne bi bilo nič čudnega, če bi presenetili.

Gorica – Koper (16:55)
V Gorici bo na sporedu primorski derbi, ki je še kako pomemben predvsem za gostujočo ekipo z Obale. Gorica bo namreč po vsej verjetnosti sezono končala na četrtem mestu. Koper pa se še naprej krčevito bori za obstanek. Zaradi boljše medsebojne razlike so še naprej pred Krko, pred katero je najtežji možni zaključek sezone.

Domžale – Celje (16:55)
Celjani
se še naprej borijo za obstanek, vendar bi se za kaj podobnega moral zgoditi pravi mali čudež. Trener Pevnik je proti Olimpiji doživel svoj sploh prvi poraz ter tako razžalostil večino vijoličastih navijačev. Vendar tudi proti zeleno-belim so prikazali dopadljivo igro, ampak za to na koncu niso bili nagrajeni. Domžalčani so še naprej v seriji štirih zaporednih tekem brez poraza, tretje mesto je že skoraj da zagotovljeno. Od svojih navijačev pa se zagotovo želijo posloviti z zmago.

Zavrč – Krško (16:55)
Pomemben boj za točke se bo odvijal tudi v Halozah, kjer se bosta pomerili ekipi z enakim izkupičkom točk. V primeru zmage bi tri točke pomenile obstanek in zagotovo tudi skok po lestvici, ki je v spodnjem delu zelo izenačena. Krčani so po veliki zmagi nad Olimpijo močno padli in na treh tekmah zbrali samo dve točki. Še veliko slabše kaže Zavrču, ki vse odkar je na klop znova sedel Matić, še nima zmage. Nuklearci bi za zaključek gostovanj le-tega lahko kronali z zgodovinsko zmago, saj proti Haložanom še niso zmagali.

Lestvica:
Olimpija     34  20  8   6   71 : 25  68
Maribor      34  18  11  5  73 : 33  65
Domžale    33  14  12 7   46 : 28  54
Gorica       34  13  6  13   45 : 46  49
Rudar         34  11  8 15   34 : 50  41
Celje          34   9  12 13   28 : 46  39
Krško         34  10  9  15   23 : 47  39
Zavrč         34   9   12  12  31 : 39 39
Koper         34   9  7  18   39 : 53   34
Krka           34   8  10  16  29 : 50  34

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...