Sin tajkuna Rigelnika se skriva pred sosedi, delničarjem Union hotelov pa grozil s smrtjo?

Datum:

Matej Rigelnik, sin nekdanjega slovenskega politika in tajkuna Hermana Rigelnika, ki naj bi z izčrpavanjem ACH prišel do več luksuznih stanovanj v ljubljanski Situli, zdaj tam povzroča težave sosedom, s katerimi pa se ne upa soočiti osebno. Očitno mu je zmanjkalo poguma – še pred enim letom naj bi namreč delničarju družbe Union hoteli, d.d., ki jo vodi, v javnosti grozil s smrtjo.

Herman Rigelnik, tajkun in nekdanji politik, je do lastništva v holdingu ACH, enega redkih takšnih podjetij, ki je preživelo krizo, prišel z s političnimi povezavami in si tako nagrabil pravo bogastvo. Ne glede na to, da je podjetje, s pomočjo katerega se je Rigelnik večkrat uvrstil na lestvice najbogatejših Slovencev, krizo preživelo, pa je neprestano v senci številnih afer. Že pred štirinajstimi leti se je Rigelnik znašel v središču pozornosti zaradi t. i. afere Coming. ACH je namreč leta 2001 Comingu, ki je pozneje pristal v stečaju, prodal Comingove lastne delnice v vrednosti 4 milijone evrov. Coming je skupaj s še nekaterimi upniki proti ACH vložil tožbo za ničnost transakcije, eden od upnikov pa je nato proti Rigelniku in takratnemu direktorju Cominga Ronku Gostiši vložil celo kazensko ovadbo. Tranzicijski tajkun se je pred kazenskim pregonom rešil zaradi vpliva globoke države.

Rigelnik je namreč dobro povezan s samim vrhom globoke države, kar dokazuje dejstvo, da je bil skupaj z Milanom Kučanom ustanovni član Foruma 21, preden se je začela Rigelnikova zgodba z ACH, nekdanjim Autocommerceom, pa je kot član LDS zasedal različne funkcije, od katerih sta bili najvidnejši mesto predsednika državnega zbora in mesto podpredsednika vlade. Še pred tem, v partijskem sistemu, je bil minister za industrijo v izvršnem svetu, ki ga je v letih 1982 in 1983 vodil zloglasni Janez Zemljarič, med letoma 1983 in 1991 pa je vodil Gorenje.

Herman Rigelnik (Foto: STA)

Jabolko ne pade daleč od drevesa, v sumljivih poslih tudi sin Matej!
Nekaj podobnih vzorcev se je preneslo tudi na njegovega sina. Pred tedni smo namreč že poročali, da je Matej Rigelnik, sin Hermana Rigelnika, prav prek izčrpavanja ACH, s katerim je uradno sodeloval kot samostojni podjetnik, prišel do več luksuznih stanovanj v ljubljanski Situli. Tam Matej Rigelnik živi tudi sam, prek podjetja HRM poslovno in podjetniško svetovanje, d.o.o. pa ima še dodatnih šest stanovanj, ki jih uporablja za poslovno oddajanje prek portala Airbnb, za kar pa sploh nima vseh zakonsko potrebnih dovoljenj, niti nima soglasij od preostalih lastnikov stanovanj v Situli.

Kot so poročale Slovenske novice, pa je pred posli s stanovanji in vodenjem Union hotelov mlajši Rigelnik zasedal funkcije v državni Novi Ljubljanski banki ter pri prav tako posredno državnih Triglav skladih, ki so del skupine Triglav.

Luksuzno stanovanjsko stolpnico spremenil v pekel
Ne glede na vir prihodkov, ki mu jih nelegalno oddajana stanovanja v Situli prinašajo, pa je po njegovem prihodu za sosede stolpnica postala pravi pekel. Kot poroča Požareport, gostje, ki najemajo stanovanja v objektu na Vilharjevi prek Airbnb, redno povzročajo težave s parkiranjem v parkirni hiši pod objektom. Da pa je zadeva še bolj bizarna, Rigelnikova zasebna spremljevalka njunega psa, veliko argentinsko dogo, ob mrzlih zimskih mesecih na stranišče vodi kar v parkirno hišo. Administrativne opravke, povezane z oddajanjem stanovanj prek Airbnb, pa naj bi Rigelniku olajšalo kar računovodstvo v družbi Union hoteli, ki jo vodi. S tem je tudi tam povzročil nemalo slabe volje.

Rigelnikova zasebna spremljevalka (Foto: pozareport.si)

S sosedi se nima poguma soočiti, delničarju Union hotelov pa grozil z ubojem
Z lastniki stanovanj v Situli, ki imajo Mateju Rigelniku marsikaj povedati, pa se ta očitno nima poguma soočiti. Na seje hišnega sveta namreč pošilja kar svojega odvetnika. Lani po seji skupščine delničarjev Union hotelov pa naj bi v hotelskem baru grozil z ubojem.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...