Opuščeni program: Tanja Cink se je tako dobro “skrivala” po Državnem zboru, da smo zanjo izvedeli šele, ko je odstopila kot poslanka iz SMC

Datum:

Ste vedeli, da je poslanski sedež zasedala tudi poslanka Tanja Cink? Bila je tako pasivna poslanka, da niti novinarji nismo vedeli, da je del poslanske skupine SMC …

Nekateri poslanci so očitno svoj mandat vzeli kot štiriletni dopust, kjer nihče ne bo vedel, da obstajajo in da sploh kaj delajo. Na ta štiriletni vrhunsko plačan dopust se je podala tudi Tanja Cink, ki je danes predsednika DZ Milana Brgleza obvestila, da nepreklicno odstopa z mesta poslanke Državnega zbora, poroča sta. Razloga, zakaj zapušča to poslansko skupino, ki postaja z aprilskimi dnevi vse manjša, saj sta pred nekaj dnevi odstopila tudi Branko Zorman in Bojan Krajnc, ni navedla, Radio Koper pa poroča, da je bila imenovana na mesto direktorice Varstveno-delovnega centra Nova Gorica.

“Izgubljena” med množico
Vodenje Varstveno-delovnega centra naj bi Cinkova prevzela s 1. majem. Vendar, glede na njeno dosedanje delo, se upravičeno sprašujemo, ali se le seli iz ene dopustniške destinacije na drugo? Očitno je, da je poslancem SMC vse bolj jasno, da verjetno nikoli več ne bodo sedli v poslanske klopi – vsaj v tej stranki ne, ki ji predvolilne ankete ne kažejo nič obetavnega -, zato si iščejo dobro plačane službe, kjer bodo, če je le možnost, še naprej prisesani na državne seske, kar se dela tiče pa “izgubljeni” med številnimi državnimi uslužbenci. Nekateri znajo izkoristiti prednost “množice” in to je Cinkova v največji poslanski skupini, roko na srce, odlično dokazala.

Kdo je ta skrivnostna dama?
Spletna stran Državnega zbora razkriva, da se je Cinkova rodila leta 1976, preden pa je bila izvoljena za poslanko SMC v Šiški – Ljubljana, je delala kot strokovna delavka na Centru za socialno delo Nova Gorica. Magistrirala je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, naslov njenega magistrskega dela pa se glasi Organizacijski dejavniki stresa v profesiji socialnega dela.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...