Britanci identificirali ruskega morilca, ki je odgovoren za zastrupitev Skripala in njegove hčerke

Datum:

Britanska obveščevalna služba naj bi identificirala “ruskega morilca”, ki naj bi bil odgovoren za zastrupitev Sergeja Skripala in njegove hčere Julije. Objavili so njegovo zamegljeno fotografijo in sklenili, da ga najbrž nikoli ne bodo našli saj naj bi najbrž pobegnil v Rusijo.

Za zastrupitev Skirpala naj bi bil odgovoren nekdanji 54-letni ruski vohun z vzdevkom “Gordon“. Za krinko naj bi po poročanju Daily Maila uporabljal ime Mihails Savickis in še dva druga aliasa.

Policija se boji, da je njihov “osumljenec” že odpotoval v Rusijo, zaradi česar najbrž nikoli ne bo odgovarjal za zločin. Britanske oblasti verjamejo, da je bilo v zastrupitev Skripala in njegove hčere vpletenih šest tajnih agentov.

Uradna zgodba vse hitreje razpada
Protieroristična policijska enota naj bi po poročanju Daily Telegrapha sestavljala primer proti možnim osumljencem.

Švicarski kemični izvedenci na delu (vir: twitter)

Manjši problem za britansko obtoževanje Rusije pa predstavlja neodvisno poročilo švicarskega laboratorija, ki so ga naročili Britanci, ki je po poročanju Zero Hedge razkrilo, da sta bila Skripala zastrupljena z BZ toksinom ameriške ali britanske izdelave.

Na razliko v poročilu Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) za javnost in podrobnostih za države članice je opozoril tudi ruski veleposlanik Aleksander Jakovenko, ki je izpostavil, da britanske oblasti javnosti niso razkrile, da je bil odkriti strup BZ toksin.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...