Osebnost Primorske meseca decembra postal poslanec Danijel Krivec

Datum:

Bralci, poslušalci in gledalci Primorskih novic, Radia Koper in Televizije Koper ter komisija vseh teh treh medijev že 12 let izbirajo osebnost Primorske. Gre za osebo, ki je s svojim delovanjem pomembneje zaznamovala primorski prostor. V decembru so tako bralci, gledalci in poslušalci za osebnost Primorske med več kandidati izbrali poslanca SDS in predsednika bovške komisije za obnovo Kanina, Danijela Krivca.

Poslanca so Krivca ob razglasitvi za osebnost meseca predstavili tudi v eni izmed številk Primorskih novic in v pogovoru na radiu Koper. Kot so zapisali v Primorskih novicah, je edini državni poslanec iz Posočja Danijel Krivec “mož, ki mu gre zaupati.”

“Pri vsakem projektu zastavim svojo kredibilnost in od začetka do uresničitve ne odstopam. Zato pa me na ministrstvih tudi slišijo,” je ob novici, da je razglašen za osebnost Primorske meseca decembra za Primorske novice dejal Danijel Krivec. Zanj je ta naziv predvsem potrditev njegovega dela v povezavi s smučiščem Kanin. Meni, da imajo ljudje radi kaninsko smučišče in da upajo, da bodo na njem, ko bo dovolj snega, spet smučali na slovenski sončni in italijanski senčni strani. Toda v obratovanje smučišča bo treba še veliko vložiti. Prenova je prvi korak, ki se mora nadaljevati s celovito preureditvijo smučišča. S tem v mislih sta občina Bovec in država tudi namenjala energijo in denar za prenovo.

Za dobre projekte se vedno najde denar
Kot je za Primorske novice še povedal Krivec, je denarja za širitev smučišča in posodobitev v različnih evropskih skladih po njegovem mnenju veliko. “Treba je le pripraviti projekt in ga predstaviti v Bruslju, kar bomo kmalu naredili. Imam zanesljive informacije, da bi z denarjem Evropske unije lahko napredovali,” optimistično zre v prihodnost poslanec Krivec, ki tudi dobro ve, kako je treba delovati, da načrti dobijo podporo.

Kot je še dejal Krivec, bodo skupaj z italijanskimi lastniki smučišča iskali denar v različnih evropskih skladih, pri čemer pa ne bodo čakali na naslednjo finančno perspektivo, saj naj bi denar bil na voljo že sedaj. Krivec bo tako imel tudi ključno vlogo pri iskanju finančnih sredstev.  “Na hitro ne bo šlo, vem pa, da je možno in da je na voljo denar v različnih skladih. Spet se bomo trudili, kot smo se v preteklosti, ko sem čakal na klice, se dvakrat na teden vozil v Ljubljano in si niti počitnic z družino nisem privoščil …” je za Primorske novice še razmišljal Danijel Krivec.

Finalna prireditev Osebnost primorske 2016, s katero se bo sklenil že 12. izbor, bo potekala v soboto, 21. januarja, ob 20. uri v Kosovelovem domu v Sežani.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...