Osumljenec terorističnih napadov v Parizu v pismu ženski: “Ni me sram.”

Datum:

Salah Abdeslam na zaslišanju ni želel odgovarjati na vprašanja sodnika o terorističnih napadih v Parizu novembra 2015, v katerih je umrlo skupno 130 ljudi. V dopisovanju z anonimno žensko pa je bolj zgovoren. Ni ga sram storjenih terorističnih dejanj.

                   

Abdeslam je obtožen logistične podpore sedmim džihadistom, ki so umrli na različnih prizoriščih pariških napadov: v koncertni dvorani Bataclan, na nogometnem stadionu Stade de France in v več lokalih in restavracijah v središču Pariza. V napadih je umrlo 130 ljudi, 493 je bilo ranjenih.

V Belgiji rojeni francoski državljan Salah Abdeslam naj bi bil edini preživeli džihadist, povezan z napadi.

Salah Abdeslam na zaslišanju ni želel odgovarjati na vprašanja sodnika o terorističnih napadih v Parizu novembra 2015, med dopisovanjem z anonimno žensko pa je prvič postal zgovoren. Ni ga sram, da bo povedal kaj preveč, saj se ne sramuje tega, kar je. “Kaj bi lahko bilo hujšega od tega, kar je bilo o meni že izrečeno?” je sodeč po odlomku v njegovi kartoteki zapisal Abdeslam.

Sploh ne vem, kje naj začnem. Prejel sem vsa tvoja pisma in ne vem, ali sem v njih užival ali ne. Prav gotovo sem z njihovo pomočjo preživel nekaj časa zunaj zapora. Ker si bila iskrena z mano, bom tudi jaz. Če te vprašam, kakšni so tvoji nameni, je to zato, da bom prepričan, da me ne ceniš kot zvezdo ali idola, kajti tega ne sprejemam. Edina oseba, ki si zasluži občudovanje, je Alah,” je zapisal Salah Abdeslam, ki naj bi imel na vesti 130 ljudi. Prejel je sicer več pisem različnih dopisovalcev, vendar je odpisal le eni ženski.

27-letni Abdeslam je bil aretiran marca lani med policijsko racijo v Bruslju, med katero je bil ustreljen v nogo. Naslednji mesec ga je Belgija izročila Franciji. Oktobra lani sta njegova odvetnika sporočila, da ga zaradi njegovega odklanjanja odgovarjanja na vprašanja ne bosta več zastopala.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...