Osrednji mediji vam bodo zamolčali: Iz sedmih zveznih držav poslali dva seta elektorjev, za Trumpa in za Bidna! Čigavi glasovi bodo šteti bo odločal Pence!

Datum:

Vsi osrednji mediji poročajo, da so elektorji v ponedeljek, 14. decembra 2020 izvolili nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna za ameriškega predsednika. To ni res. Elektorji so v torek zgolj glasovali. Njihove glasove pa bo 6. januarja v prisotnosti predstavnikov kongresa in senata prešteval ameriški podpredsednik Mike Pence. Še več, v kar šestih ključnih državah so svoje glasove oddali tako elektorji demokratov kot elektorji republikancev. Razlog za takšen nenavaden razplet o katerem v osrednjih medijih ni slišati besede pa je ravno dejstvo, da rezultati predsedniških volitev še zdaleč niso znani, še posebej zaradi razsežnosti volilne prevare. S 84 elektorskimi glasovi iz kar sedmih zveznih državah, za katere ne vemo komu bodo na koncu pripadli, je trenutno razmerje moči v prid ameriškemu predsedniku Donaldu Trump. Vodi namreč z 232 elektorskimi glasovi proti Bidnovim 222.

Osrednji mediji te dni kažejo, da jim je te dni več do ustvarjanja propagande, kot do poročanja dejstev. Zadnji takšen primer je glasovanje elektorjev, ki bodo izvolili ameriškega predsednika. Mediji družno poročajo, da so elektorji že izglasovali nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna, kar pa ne drži. Da to ni res, je razvidno tudi iz časovnice elektorskega kolegija objavljene na National Archives, kjer jasno piše, da elektorji 14. decembra 2020 volijo predsednika in podpredsednika ZDA na ločenih glasovnicah, nakar šele 6. januarja 2021 ameriški podpredsednik kot predsednik senata šteje glasove, objavi rezultate glasovanja in celo odloči kdo je bil izvoljen za predsednika in podpredsednika ZDA.

New York Times piše: “Elektorski kolegij uradno potrdil Bidnovo zmago,” Washington Post: “Elektorski kolegij naredil Bidnovo zmago nad Trumpom uradno”, STA: “Biden po potrditvi volilne zmage obtožil Trumpa napada na ameriško demokracijo,” RTV Slovenija: “Elektorji potrdili Bidnovo zmago,” in še bi lahko naštevali.

Od zgoraj naštetih je edina resnična navedba to, da je Biden potem ko so ga mediji še enkrat, tokrat pa zadnjič in čisto zares okronali za zmagovalca, v svojem 12 minut dolgem govoru v katerem je skoraj umrl zaradi vsega pokašljevanja, ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožil napadov na ameriško demokracijo.

Glasovi elektorjev se preštevajo šele 6. januarja 2021
A dejstva se hudo razlikujejo od narative, ki jo gradijo do Trumpa sovražni mediji. Elektorji 50 zveznih držav so v ponedeljek, 14. decembra oddali svoje glasove. A še zdaleč niso potrdili Bidna za zmagovalca. Niti niso potrdili Trumpa za zmagovalca. V kar sedmih zveznih državah so svoje glasove zaradi nerazrešenih vprašanj glede končnih volilnih rezultatov in suma na volilno prevaro svoje glasove oddali tako republikanski kot demokratski elektorji. Te zvezne države so: Pensilvanija, Georgija, Michigan, Wisconsin, Arizona, Nevada in New Mexico.

https://twitter.com/archon/status/1338712923867389952

Glasove elektorjev bo šele 6. januarja prešteval predsednik senata, kakor smo na Nova24TV že poročali, je to ameriški podpredsednik Mike Pence. In kakor je v svoji analizi aktualnega stanja in poteka preštevanja elektorskih glasov izpostavil pravnik Alexander Macris so se ameriške predsedniške volitve 2020 znašle v eni od največjih ustavnih kriz.

Dejansko razmerje elektorskih glasov na ameriških predsedniških volitvah 2020 v pridu predsedniku Trumpu. V 7 zveznih državah so svoje glasove oddali tako demokratski kot republikanski elektorji (foto: 270towin)

“Če teorija drži, lahko Mike Pence vzame republikanske cerifikate in odvrže demokratske certifikate v smeti. Demokrati bi lahko tulili, kričali in škripali z zobmi, a ne morejo šteti glasov, ki jih Pence ne odpre.” Glede na nedavno odločitev ameriškega vrhovnega sodišča, da se ne misli vpletati v razsojanje sporov med zveznimi državami, imamo pred sabo čisti kaos, saj naj bi vsa zakonodaja, ki ureja sporno področje, bila protiustavna.

V Michiganu skušali s policijo preprečiti oddajo glasu republikanskim elektorjem
Pri Reutersu so že 16. oktobra 2020 svarili, da bi lahko Trump in Biden priskrbela dva seta elektorjev iz iste zvezne države, kjer bi en set imel glas certificiran s strani izvršne vej oblasti, drug set pa s strani zakonodajne veje oblasti. Pri Reutersu so pustili ob strani, da je skozi ameriško zgodovino predsednik senata prešteval glasove elektorjev kakor se mu je zazdelo.

https://twitter.com/NatyLiy/status/1338619842966872065

“Bidnovi ljudje, demokrati, veliki mediji, tehnološki giganti, Kitajska in druge tuje države lahko vztrajajo pri bedasti in zavrnjeni trditvi, da je Biden zmagal na volitvah,” so zapisali pri The Gateway Pundit. “A vemo, da so nepošteni.” Kar je morda najbolj zanimivo, od sedmih zveznih držav, kjer so svoje elektorske glasove oddali tako republikanci kot demokrati, neodvisno od zmagovalca v zvezni državi, so težave republikanskim elektorjem povzročali edino v Michiganu, kjer jim je oddajo elektorskega glasu skušala preprečiti kar policija. Vseeno so na koncu uspešno oddali svoj glas, lahko domnevamo, da za ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Ko bo Pence 6. januarja začel odpirati glasovnice elektorjev, pri čemer bo sam odločal katere glasovnice se lahko odprejo, je lahko končni rezultat vsaj 316 elektorskih glasov za Trumpa.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrito sporočilo v Bidnovem odstopnem pismu: Kdo pravzaprav vodi ZDA?

"Kako sramoten konec sramotnega predsedovanja," je ob odstopu Joeja...

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...