Padec akademije: dekan Cambridgea “dopušča možnost”, da je bil Jezus transseksualec

Datum:

Norostim kulturnega marksizma ni videti ne konca ne kraja. Dekan Trinity Collegea se je postavil v bran študentu, ki je trdil, da je imel Kristus telo transseksualca (transtelo). Dekan je prepričan, da je takšen pogled “legitimen”.

Dr. Michael Banner, dekan dublinskega Trinity Collegea v Cambridgeu, se je postavil v bran javni izjavi študenta, da je imel Jezus “telo transseksualca”. Prepričan je, da je takšen pogled “legitimen”. “Resnično šokantna” izjava pa je bila izrečena preteklo nedeljo med večerno pobožnostjo v kapeli ustanove. Pobožni verniki so dejali, da jih je dogodek razžalostil. Gostujoči pridigar je namreč govoril o Kristusovi stranski rani, ki jo je povzročila vojakova sulica), in jo je primerjal z vagino, poroča Telegraph.

Delo Pietà je nastalo okoli leta 1400 slikarja Jeana Malouela. Na upodobitvi Kristusova kri iz stranske rane teče v dimlje. Rana naj bi bila po mnenju gostujočega pridigarja Joshua Heatha precej “vaginalno” oblikovana. Poudaril je še, da v zgodovinski umetnosti poznamo neerotične upodobitve Kristusovega penisa, kar naj bi bilo v prid “transljudem”, ki so o zadevi glasno spregovorili. Če naj bi Kristusovo telo v umetniških delih uprizarjalo moško in žensko telo hkrati, potemtakem naj bi bilo “telo vseh teles” tudi “transseksualno telo”.

Na Islandiji so Jezusa spremenili v mavričnega transseksualca. (Foto: sputniknews)

Spomnimo: o podobni simptomatiki smo že pisali leta 2020, ko so podobo Jezusa na Islandiji deformirali v mavričnega transseksualca. Lokalno javnost je šokiral Božji sin z ženskim oprsjem. Šlo je za del kampanje v podporo raznolikosti v tamkajšnji družbi. Podobno kot sorodne luteranske cerkve v skandinavskih državah tudi islandska slovi po liberalnih pogledih na družbena področja in vprašanja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...