Ribič kot prva žrtev afere Milović: Za prevzem Darsa se lahko obriše pod nosom!

Datum:

“Andrej Ribič prva žrtev Milovića: ker je “od drugje” plačeval spornega podjetnika in bivšega specialca, zdaj – res – ne more biti šef Darsa,” sporoča Požar. 

V svojem zadnjem prispevku je Bojan Požar zapisal, da je malo verjetno, da bi premier Robert Golob na vrh Darsa nastavil bivšega predsednika uprave Elektra Ljubljana Andreja Ribiča. Kot je že znano, naj bi Ribič zadnje tedne fizično prisostvoval na operativnih sestankih v UKC Ljubljana, ki jih vodi tudi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Marko Jug. Na dogodkih naj bi bili prisotni tudi zastopniki ministrstva za zdravje. Tema pogovorov pa naj bi bila energetska sanacija in obnova osrednje zgradbe UKC Ljubljana. Tam naj bi Ribič (po lastnih besedah) sodeloval v skladu z Golobovimi navodili, ker naj bi se menda “spoznal na investicije”. Vodstvo UKC Ljubljana je glede tega dolgo časa molčalo.

Po tednu dni pa je znano, da Ribič v svojih trditvah ni bil ravno iskren. Odgovor UKC Ljubljana: “Spoštovani, g. Ribič nima pogodbe o sodelovanju z UKC. Lep pozdrav, Enota za odnose z javnostmi”. Spomnimo, da je Ribič znan tudi kot tudi nekdanji vodja volilnega štaba Gibanja Svobode, po svojih lastnih besedah pa naj bi v skladu s premierjevimi navodili vodstvu UKC Ljubljana in zdravstvenemu ministrstvu ponujal tudi podizvajalce. Prav tako je znano, da je Ribič takoj po nastanku aktualne vlade prevzel mesto predsednika nadzornega sveta Elesa. Kot piše Požar, pa zna biti prav Ribič prva velika žrtev afere Milović. Vse naj bi bilo namreč že dogovorjeno, da v četrtek, 29. decembra 2022, na seji nadzornega sveta državnega podjetja Dars nadomesti Valentina Hajdinjaka.

Predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak (Foto: STA)

Toda v vmesnem času je prišlo do razkritja, da je Ribič prek Elektro Ljubljana izplačeval spornega Golobovega “varnostnika” in nekdanjega policijskega specialca Miloša Njegoslava Milovića, ki naj bi sedaj neuradno svetoval predsedniku vlade. Ravno zato naj se ne bi izšla zamenjava Hajdinjaka z Ribičem. Takšen načrt naj bi sicer obstajal, toda zadeva je padla v vodo. Menjava z Ribičem je obsojena na neuspeh, ker so razkritja v povezavi z Milovićem problematična tudi za premierja. Govora je o 308 tisočakih nakazil z računa podjetja Elektro Ljubljana na račun Milovićevega podjetja VPS svetovanje d. o. o. oziroma okoli 2.500 evrov mesečno v enajstih letih. Povrhu vsega naj bi pogodba med subjektoma nepričakovano izginila. Izplačevanje bivšega specialca tudi prek Elektro Ljubljana hkrati močno škodi Golobu.

Prostočasno rad “poroma” v Dražgoše
Slednji je namreč nekajkrat javno trdil, da mu je bivši specialec svetoval kot “zasebna oseba”, da ga vlada RS ne izplačuje in da nekdanji specialec ni bil plačan “od drugod”. Prav zato bi prišlo do velikega škandala, ki bi močno zatresel Goloba in Svobodo, če bi po vsem navedenem Ribič dejansko pristal na vrhu Darsa, kar pa še ne pomeni, da bo Hajdinjak, sicer bivši podpredsednik NSi-ja, na vrhu Darsa dejansko tudi ostal. Ko naj bi Golobovi našli pravo zamenjavo … Kljub vsemu pa ni izključeno, da Ribič v četrtek ne bi postal član uprave, pri čemer bi mu bile dodeljene pristojnosti, povezane s financami in investicijami. Gre za poslovno srce Darsa. Kot zanimivost lahko še spomnimo, da Ribič spada v milje propadle stranke SAB. Kot pravoveren Titov pionirček rad poroma v Dražgoše v prijetni družbi vidnih članov stranke, denimo Jerneja Pavliča in Alenke Bratušek. Znan je tudi po tem, da je na čelu Elektra Ljubljana po Balkanu gradil svoj “vzporedni mehanizem”. Več tukaj.

Titovi verniki na kupu: nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič na borčevski proslavi v Dražgošah uživa v družbi Alenke Bratušek in ostalih članov stranke SAB. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

SDS zahteva obravnavo akta o ustanovitvi preiskovalne komisije na izredni seji DZ

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke zahteva sklic izredne seje...