Palestinski novinar: “Nočemo prekinitve ognja, želimo nadaljevanje vojne!”

Datum:

Palestinski kolumnist in novinar je za katarski časopis ta teden izjavil: “Tudi če Palestina žrtvuje milijone mučencev in ranjenih, se bomo še naprej upirali. Nočemo prekinitve ognja, želimo nadaljevanje vojne. Zmaga je pred vrati …”

Samir Al-Barghouti je v katarskem dnevniku Al-Watan, ki ga je prevedel Inštitut za raziskovanje medijev na Bližnjem vzhodu (MEMRI), zapisal, da je treba nadaljevati vojno kot sredstvo za poudarjanje palestinskih zahtev.

Al-Barghouti trdi, da je svet pozabil na Palestince do terorističnega napada 7. oktobra, zdaj pa je zaradi spektakularnega nasilja in protestov na Zahodu “svobodni svet” enotno podprl Palestince.

Čast ima prednost pred življenjem?
“O junaki upora v Gazi, hvala vam. Celotnemu svetu ste pokazali, kako ima čast prednost pred življenjem, kako vera stoji trdno pred orožjem, kako kri zmaga nad bolečino in kako se svobodni vernik postavi pokonci pred kroglo. S svojim uporom ste dokazali, da narodi, ki se predajo, niso bili nikoli varni in nimajo prihodnosti, medtem ko bodo narodi, ki se borijo za svojo svobodo in čast, nekega dne zagotovo dosegli svoj cilj …”
je zapisal.

Foto. AFP

Ni jim mar za civiliste, saj jih žrtvujejo Alahu
Nadaljeval je z slavospevom tistim, ker velikodušno žrtvujejo Alahu. “O prebivalci Gaze, zgodovina še ni videla ljudstva, ki bi bilo pogumnejše od vas, potrpežljivejše od vas v iskanju resnice ali velikodušnejšega pri žrtvovanju za Alaha. Kljub mučenikom in ranjencem ste odskočna deska za upanje na nacionalno prihodnost Arabcev in muslimanov… Ne glede na to, kako globoka je rana, se bomo še naprej upirali, saj ta sovražnik razume le jezik sile. Tudi če Palestina žrtvuje milijone mučencev in ranjenih, se bomo še naprej upirali. Nočemo prekinitve ognja, želimo nadaljevanje vojne. Zmaga je pred vrati …”

Hamas si tako ne želi konca vojne. Spomnimo, da so že večkrat kršili prekinitve ognja – vključno s premirjem, ki je veljalo pred neizzvanim napadom 7. oktobra, in premirjem v novembru za izpustitev talcev.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...