Kadrovski cunami Cerarjeve vlade se nadaljuje – izbrana je že nova tarča

Zamenjava Matjaža Kneza na Darsu se še ni dobro ohladila, pa Cerarjeva vlada že načrtuje nov kadrovski pogrom. Tokrat bodo letele glave v vodstvu Holdinga slovenskih elektrarn (HSE). Kot smo neuradno izvedeli iz virov blizu vlade, je tokratna Cerarjeva tarča generalni direktor HSE Blaž Košorok. Vlada ga namerava zamenjati z Mervarjem iz Elesa. 

Brutalni kadrovski cunami, ki ga je Cerarjeva vlada začela z izgonom tujcev iz slabe banke in nastavitvijo svojih, četudi kompromitiranih kadrov, se bo očitno nadaljeval toliko časa, dokler ne bodo vsi predsedniki uprav in člani nadzornih svetov v državnih ustanovah in paradržavnih podjetjih člani SMC oz. člani vladajoče koalicije.

Košorok je tako poleg Kneza eden izmed poslednjih mohikancev, ki so svoje položaje zavzeli v času druge Janševe vlade. Košoroku ob Cerarjevem kadrovskem cunamiju očitno ne bodo pomagale niti dobre zveze z levico oz. krogi blizu Jankoviću.

Spomnimo. Blaž Košorok je bil dolga leta direktor Termoelektrarne Toplarne Ljubljana (TE-TOL)in župan Janković je svojo pluralnost dokazoval prav s tem, da je eno izmed pomembnih ljubljanskih podjetij vodil Blaž Košorok, član SDS. In kdo je Mervar, ki prihaja na HSE?

Košorok, Mervarjev vajenec?
Mervar je kariero v energetiki začel kot direktor gospodarsko-finančnega sektorja v Termoelektrarni Trbovlje, kasneje pa ga je Drnovškova vlada imenovala za v. d. direktorja Termoelektrarne Toplarne Ljubljana. Mediji so pred časom poročali, da naj bi prav on Košoroka uvedel v energetiko. Aktiven je bil tudi politično, v občinskem svetu v občini Zagorje je bil svetnik na listi LDS, nato pa še eden izmed ustanovnih članov Golobičevega Zaresa.

Ž. K.