fbpx

Hrvaški milijarder še enkrat: “Jaz sem Cerarja malo financiral, veste?”

Foto: YouTube

Branko Roglić, eden izmed 30 najbogatejših Hrvatov, lastnik Orbica in še 13 podjetij v osmih državah, je našemu predsedniku vlade dal nekaj malega od svojega velikega bogastva. Kako malo mu je dal, sicer ni povedal, jasno pa je, da mu je dal.

Predsednik vlade Miro Cerar je že večkrat zanikal navedbe, da je častni konzul Branko Roglić kadarkoli prispeval sredstva za stranko SMC, temu je dodal še, da Roglića osebno sploh ne pozna. Kasneje je svoje dejanje oz. donacijo stranki SMC skušal demantirati tudi Roglić. “Kot kaže, je nastal nesporazum pri novinarjih, ki so napačno povezali, da sem financiral g. Cerarja in Most.”

Morda vas zanima tudi: Cerar o donacijah hrvaškega milijarderja: Težko bi domneval, da častni konzul laže

Novinar Planeta TV si je za vsak primer še enkrat zavrtel posnetek (zasebnega, vendar posnetega) pogovora z Roglićem, da preveri, če ga morda res ni napak razumel. Ne, ni ga. Roglić je dobesedno rekel: “Jaz sem Cerarja malo financiral, a veste? Potrebujemo strokovno vlado, kot je to storil Cerar v Sloveniji,” je še dodal Roglić.

Na vlado smo ponovno poslali vprašanje, koliko denarja je prejel predsednik vlade Miro Cerar oz. njegova stranka SMC in za kaj je denar porabil. Vprašali smo tudi, ali misli odstopiti. Prejeli pa smo odgovor: “Kot je premier dr. Miro Cerar že pojasnil, spodnja navedba ne drži.”

V. V.