Cerar o donacijah hrvaškega milijarderja: Težko bi domneval, da častni konzul laže

V Cerarjevi stranki še vedno ovinkarijo glede donacij, ki naj bi jih hrvaški milijarder pred volitvami nakazal stranki, o čemer so poročali številni mediji. Cerar pravi, da bi težko domneval, da častni konzul laže.

Hrvaški milijarder in tajkun Branko Roglić je pred dnevi za hrvaške medije dejal, da je zadovoljen z izkupičkom, ki naj bi ga vložil v Cerarjevo stranko SMC. Cerar je v odzivu zanikal navedbe, da je častni konzul kadarkoli prispeval sredstva za stranko, niti se osebno ne poznata.

Prejeli nakazilo preko druge fizične osebe?
Mi smo to za vsak slučaj preverili in ni čisto nobenega izkaza, da bi bila kakršnakoli sredstva nakazana stranki SMC s strani častnega konzula. Gre za popolno dezinformacijo,” je še komentiral Cerar. Iz stranke SMC pa so nam zadnjič posredovali drugačen odgovor o donaciji Roglića: ”On osebno stranki denarja ni doniral. Lahko pa, da je denar doniral preko katere druge fizične osebe v Sloveniji.” Pisno so nato informacijo o doniranju gospoda Roglića še enkrat zanikali in zapisali še, da nobena donacija fizične osebe stranki ni presegla dva tisoč evrov.

Morda vas zanima tudi: Škandal: Hrvaški milijarder financiral Cerarjevo stranko SMC

Ali tajkun Roglić laže?
Na vprašanje, ali Roglić laže ali pa so mediji narobe povzeli njegovo izjavo, je Cerar dejal: “Bi težko domneval, da častni konzul laže. Jaz mislim, da je prišlo do komunikacijskega šuma, saj smo na stranki večkrat preverili, ali je prišlo do kakršnegakoli nakazila z njegove strani, in ugotovili, da ni bilo nobenih denarnih ali drugih sredstev, zato te domneve absolutno ne držijo.”

M. P.