Park vojaške zgodovine vabi na razstavo “Ponosni na Slovenijo – 30 let”

Datum:

Od 15. junija 2021 dalje bo za vse zainteresirane na voljo fotografska razstava ob vhodu v park vojaške zgodovine. Razstavo pod naslovom Ponosni na Slovenijo – 30 let bo otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Poleg razstave si lahko v parku ogledate tudi druge razstave. 

                   

Park vojaške zgodovine in Urad vlade za komuniciranje vabi vse zainteresirane z naslovom Ponosni na Slovenijo – 30 let, ki bo postavljena ob vhodu v park vojaške zgodovine. Razstavo bo v torek 15. junija 2021 ob 18. uri otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Poudarjajo, da je bilo trideset let samostojnosti Republike Slovenije polno izzivov, a tudi uspehov. “Zmagali smo v vojni za obrambo samostojnosti, dosegli mednarodno priznanje, Republika Slovenija je postala članica Združenih narodov, vstopila v Evropsko unijo in NATO, prevzela evro. Vrstili so se uspehi na področju gospodarstva, športa, kulture. Na vse te uspehe, tako posameznikov, kot skupnosti, smo ponosni. In vse to je strnjeno v razstavi fotografij znanih in manj znanih slovenskih fotografov,” so pojasnili v vabilu.

Uvod v razstavo je napisal filozof in konceptualni umetnik dr. Evgen Bavčar.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...

Eden od dagestanskih teroristov je bil iz borilne skupine prvaka MMA Habiba Nurmagomedova

Gadžimurad Kagirov, borec MMA, povezan s slavnim borcem Habibom...

Afganistanec v Fužinah skušal oropati dve ženski

Včeraj je prišlo do novega zločina povezanega z nezakonitimi...