Pentagon: Rusija vodi vsaj 18 “filtracijskih taborišč” – v njih prihaja do mučenja, posilstev in usmrtitev

Datum:

Rusija vodi vsaj 18 “filtracijskih taborišč” na okupiranih ukrajinskih ozemljih, kjer so vojni jetniki (tako vojaki kot civilisti) žrtve groženj, mučenj in celo usmrtitev. Informacijo je v petek podal visoki predstavnik Pentagona. 

                   

Kot je navedel visoki funkcionar Pentagona, v “filtracijskih taboriščih”, ki jih na okupiranih območjih vodijo Rusi, prihaja do posilstev, mučenja in eksekucij. Število zaprtih oseb ni znano. Je pa pred tem ambasadorka ZDA pri OZN Linda Thomas – Greenfield dejala, da je šlo skozi taborišča na okupiranih območjih za civiliste že na stotisoče oseb, proces “filtracije” pa trenutno čaka še 20 tisoč oseb, poroča Polska Agencja Prasowa.

Celotno zadevo vodijo uradniki administracije ruskega predsednika Vladimirja Putina. Na podlagi ugotovitev ameriških tajnih obveščevalnih služb je znano, da se ljudi deli na tri kategorije: tiste, ki ne predstavljajo nevarnosti upora proti okupatorskim oblastem in jim je dovoljeno ostati, nenevarnih, vendar potencialno dovzetnih za upor proti okupatorjem, ki so deportirani daleč v osrčje Rusije, in najbolj nevarnih, ki imajo povezave z ukrajinsko vojsko ter jih najverjetneje čaka zapor (njihova nadaljnja usoda je neznana).

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

V soboto bodo po Sloveniji potekale maše za domovino. Tudi v Mariboru

V soboto, 22. junija bodo po različnih cerkvah po...

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...