Preberite, kaj piše na meniju! Gost na znanem hrvaškem otoku se je močno opekel pri naročilu škampov!

Datum:

Gost v eni od restavracij na Malem Lošinju je doživel šok, ko je prejel račun za dve porciji škampov. Plačal je veliko več, kot je načrtoval, vsem ostalim obiskovalcem restavracij pa svetoval, naj “zelo pazljivo preberejo, kaj piše na meniju”.

V turistični sezoni med poletjem na družbenih omrežjih krožijo številne fotografije iz restavracij in računov, ki jih gosti objavljajo. Tudi iz lokalov, restavracij, trgovin in drugih gostinskih in trgovskih objektov po vsej jadranski obali in širše. Vsak izdelek ima svojo ceno in kupca, ki jo je pripravljen plačati. Razen če so cene spretno skrite ali na prvi pogled nejasne tudi na vidnem mestu.

In točno tak primer se je nedavno zgodil v malološinjski restavraciji, ko je enega od gostov, ki je svojo izkušnjo delil tudi na družbenih omrežjih, šokiral račun po jedi. Po poročanju Net.hr naj bi bil gost sprva razočaran, ker so želeli prave škampe, dobili pa naj bi kozice, polne vode. Vendar je večji šok sledil, ko jim je natakar prinesel račun. Dve porciji škampov sta namreč stali 690 kun, kar je slabih 92 evrov.

Skoraj 10 evrov za 10 dekagramov škampov
Gost restavracije na Malem Lošinju je bil po prejemu računa za večerjo neprijetno presenečen. Za dve porciji škampov je plačal 690 kun, kar je okoli 92 evrov, kar ga je ne le šokiralo, ampak tudi zelo neprijetno presenetilo. Za Večernji list je povedal, da je bil šokiran, saj je na meniju pisalo, da stanejo 70 kun (9,3 evra), kasneje pa je ugotovil, da je bila ta cena za 10 dekagramov škampov. Na koncu je plačal veliko več, kot je mislil, da bo. Vsem prihodnjih gostom tam ali drugje je svetoval, naj ne nasedajo temu, kar piše na meniju oziroma naj pazljiveje preberejo, preden naročijo.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...