Pet stvari, ki jih morate takoj umakniti iz kopalnice

Datum:

Kopalnica ni samo prostor za umivanje pred večernim počitkom, temveč tudi prostor za relaksacijo in kozmetično urejanje, kjer preživimo lep del našega časa. 

                   

Ena stvar, ki nam lahko – ko se posvečamo sami sebi – poruši resnično uživanje, je nered in kup stvari, ki sodijo v koš za smeti. Ne le da so nam v napoto in zavzemajo dragocen prostor, ampak predstavljajo tudi potencialni izvor zdravstvenih tveganj. Če torej po tem opisu prepoznate svojo kopalnico, je čas, da se znebite nepotrebnih stvari in jo ponovno uredite, poroča Fashion.hr.

Foto: STA
Foto: STA

Stare gobice za umivanje
Stare gobice za prhanje so leglo bakterij v katerih se le-te razmnožujejo zahvaljujoč stalnemu pritoku vode, ki je idealni medij za njihov razvoj.

Kozmetika, ki je v omari že eno leto
V kolikor določeno kremo ali serum niste uporabili že leto dni, obstaja velika verjetnost, da je ali ga ne boste uporabljali tudi v prihodnje. Prav tako ima večina kozmetičnih proizvodov rok trajanja približno eno leto, zato bi si z uporabo starega preparata lahko povzročili več škode kot koristi.

Kozmetika, ki je spremenila teksturo, barvo ali vonj
Tudi če kozmetičnim pripomočkom še ni potekel rok trajanja, morate vse tiste, ki so spremenili barvo, teksturo ali vonj, takoj odvreči, saj sicer lahko tvegate alergijsko reakcijo.

Stare zavese za tuširanje
Zavese za tuširanje, ki jih vsakodnevno izpostavljate vodi, hkrati pa jih takoj po uporabi ne sušite na zraku, bi jih zato morali menjati razmeroma pogosto. V kolikor so vaši deli zavese ob tuš kabini od starosti že porumeneli, je vsekakor čas za zamenjavo.

Foto: STA
Foto: STA

Zdravila brez vidnega roka trajanja
Škatlice zdravil v glavnem zavzemajo prostor v predalu ali omari za medicinske pripomočke, ki imajo prav tako predviden rok trajanja.  V kolikor o starosti zdravil niste zanesljivo prepričani, jih raje zamenjajte z novo škatlico.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...