Zmaga Hirscherju, globus Kristoffersnu, Slovenci brez finala

Datum:

V Kranjski Gori se je z današnjim slalomom zaključil tridnevni pokal Vitranc. Po dveh – za Slovence uspešnih – veleslalomih smo danes ostali brez finalista. Zmage se je veselil Avstrijec Hirscher, drugi pa je bil Norvežan Kristoffersen, ki je s tem osvojil mali kristalni globus.

Današnji slalom je bil zadnja tekma pred finalom svetovnega pokala v švicarskem St. Moritzu. To je bila tudi priložnost za Norvežana Henrika Kristoffersna, ki si je z drugim mestom tekmo pred koncem zagotovil mali kristalni globus v slalomskem seštevku. Zmagal je Marcel Hirscher, Slovenci pa smo ostali brez finala.

Hirscher juriša proti velikemu kristalnemu globusu
Če je Kristoffersen izkoristil lepo priložnost in že osvojil slalomski globus, pa Marcel Hirscher neustavljivo juriša proti naslovu najboljšega smučarja letošnje sezone. Potem ko je imel po prvi vožnji pred Francozom Julienom Lizerouxom 75 stotink prednosti ter dodatne 4 stotinke več pred tretjim Nemcem, Fritzom Dopferjem, je v drugi vožnji ohranil prednost ter se veselil nove zmage. Durgo mesto je pripadlo Kristoffersnu, tretji pa je bil Italijan Stefano Gross. Slabo so tokrat nastopili Slovenci: Matic Skube, od katerega smo pričakovali finale, je zasedel 39. mesto (+2,87), Miha Kürner je bil 51. (+3,79), Žan Grošelj 55. (+4,15), Žan Kranjec 58. (+4,44), Jakob Špik 59. (+4,50), Klemen Kosi pa 65. (+6,40).

Rezultati:
1. Marcel Hirscher
2. Henrik Kristoffersen
3. Stefano Gross
4. Frtiz Dopfer
5. Marco Schwarz

39. Matic Skube
51. Miha Kürner
55. Žan Grošelj
58. Žan Kranjec
59. Jakob Špik
65. Klemen Kosi

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...