Petim Afričanom, ki so posilili 17-letno Nemko sodnik ponudil pogojno kazen

Datum:

Pet moških, rojenih v Nemčiji, katerih starši so migrirali iz Afrike, so v hotelu v Berlinu posilili pijano 17-letno dekle. Še večje ogorčenje je sledilo po tem, ko jim je sodnik ponudil izredno majhno kazen za skupinsko posilstvo dekleta, ki se niti ni moglo braniti.

                   

Po poročanju nemških medijev je sodnik deželnega sodišča v Berlinu obtoženim ponudil pogojno kazen, če dejanje priznajo. Kar pomeni, da noben izmed njih ne bi šel v zapor.

Oktobra 2019 so se Afričani stari med 20 in 21 let med zabavo v enem izmed berlinskih hotelov med posilstvom sami snemali. Po navedbah tožilstva se posnetki hranijo kot dokaz, imajo pa tudi DNK treh domnevnih storilcev. Med sojenjem, je sodnik storilcem ponudil pogojni izpust če dejanje priznajo, v nasprotnem primeru pa naj bi jih čakala zaporna kazen. Moški so ponudbo zavrnili.

Prijateljica posiljenega dekleta pa medtem iz strahu ni prišla na sodišče, kjer bi bila zaslišana kot priča. Zaradi tega je bila oglobljena s 150 evri kazni in šestimi dnevi zapora, poročajo nemški mediji.

 

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...