[Pisma – od zmage do zmage] Alo, alo od Šiška do Serpentinška

Datum:

Leta 1991 smo v Sloveniji na nek način nasilno spremenili ustavno ureditev SFRJ, razsuli JLA in si naredili svojo državo. Že v predpripravah na to dejanje so slovenski komunisti na čelu z “osamosvojitev ni moja intimna opcija” opozarjali, da gre za poskuse nasilne rušitve države in da bi bilo treba koga procesirati. Takrat so skupaj z JLA in Beogradom sestavili spisek petstotih Slovenk in  Slovencev, ki bi jih bilo treba izolirati, nekatere pa tudi likvidirati. In potem bi bila v državi red in  mir. Preventivno so si izmislili afero JBTZ, a nekateri se teh groženj niso ustrašili in so kasneje s pravim orožjem osamosvojili Slovenijo.

Verjamem, da je prvi med ostalimi Janez Janša zaradi vsega tega fasal Depalo vas, kasneje pa tudi patrijo, ker se s to opcijo, ki ni bila intimna za Milana Kučana, udbo in CK CKS, vsi tile niso mogli sprijazniti. Zato nas zdaj vračajo nazaj v jugonostalgijo, v boljševizem in smešnico, imenovano ekosocializem. Tako, med brati, je to, kar počenja stranka Levice, v resnici huda grožnja z nasiljem nad tistimi, ki jih imenujejo fašisti, kličejo pa tudi po nasilni spremembi ustavne ureditve. Seveda jim pokorjene stranke koalicije na čelu s Serpentinškom ne upajo ugovarjati in Serpentinšek tudi nikoli ni zakričal, da je to nesprejemljivo in mora pravna država narediti svoje.

Je pa nekaj podobnega rekel, ko je kazalo, da Andreja Šiška zaradi Štajerske varde ne bodo kaznovali, ker se je celo nekaterim tožilcem to zdelo butasto. Takrat se je začel eden najbolj komedijantskih političnih procesov pri nas, ki je z  obsodbo prejšnji teden iz Šiška naredil heroja. Ta proces me je spominjal na najbolj zabavne dele televizijske nadaljevanke Allo Allo in ko bomo enkrat v Sloveniji svobodni, bi jo lahko posneli. (“Svobodni” mislim na nenasilen način – op. p.: dodajam za vsak primer.) Nenadkriljiv prizor je bil namreč postroj Šiškove varde s plastičnimi puškami in okornimi rušitelji ustavne ureditve s pirovskimi trebuhi. Seveda sem bil ob obsodbi Šiška malo bled in malo zelen, ker sem napisal marsikaj, kar bi lahko govorilo o nasilni rušitvi ustavne ureditve. Recimo, da naj gre Serpentinšek domov, čeprav se moram zavedati, da tega prostovoljno ne bi storil. Zato za nazaj preklicujem vse, kar bi smrdelo po nasilni rušitvi Serpentinška in njegove vlade s koalicijo vred, ker se itak notranje rušijo sami. To pa ni kaznivo, ampak odrešujoče.

S Serpentinškom ne gre češenj zobati niti, ko ni sezona tega sadja. On zna biti tudi nasilen, kar je dokazal zadnjič v parlamentu, ko je ono revo iz Nove Slovenije Ljudmilo Novak tako napadel, da sem imel občutek, da je pripravljen poklicati vojsko in policijo in po potrebi rdečo vardo Tita Turnška, da zaščitijo njegov lik in delo. Res je izpraznjenost Serpentinškove politike takšna, kot takrat, ko v stranišču potegneš vodo, a zato je še vedno človek. Resda me je večkrat sram, ko ga poslušam, a tudi to bi moralo biti kaznivo, ker on je predsednik vlade. Sicer pa bodo represivni organi vse to uredili, kot se ne spodobi. Zaradi spremembe zakona o kazenskem postopku sem doma opravil temeljito čiščenje in zažgal vse osnutke žalitev na račun Serpentinška in vladajoče falange. Zdaj mi sicer organi lahko vstopijo v hišo v moji odsotnosti, pa ne bodo nič našli. Lahko pa kaj pustijo. Recimo drogo, ali pa mi na računalnik namestijo pedofilske fotografije (to sicer lahko naredijo tudi na daljavo), z onim prisluškovalnim avtom se jim pa ne splača stati pred mojo bajto, ker bi crknili od dolgega časa.

V tem smislu seveda ne bom znova citiral svoje prijateljice Zlate Krašovec, ki je zlobno zapisala, da ima Serpentinškova nosilna kandidatka za EU volitve Irena Joveva karizmo slepega tira. S tem se strinjam samo v primeru, da ni kaznivo. Tudi je bilo neprimerno, da se je govorilo o njenem bolgarskem polporeklu, ker to je lahko dvorezen meč. Kot tudi namigovanja o poreklu Bernarda Brščiča in Serpentinška. Osebno sem s temi porekli nehal, ko se je pokazala možnost, da bi lahko bil eden od mojih pra-pra-pra dedkov madžarski cigan. Po stari materi Nemki sem itak naci, po starem očetu Italijanu pa fašist. To je po materini liniji, po očetovi so bili pa sami zavedni partizani komandanti in oznovci in dva sta delala za udbo. Hvala bogu, vsaj nekaj dobrega v mojem pedigreju.

Vinko Vasle

Sorodno

Zadnji prispevki

Levica spet deli manjšinske pravice narodom nekdanje SFRJ

O umiku dodeljevanja dodatnih kolektivnih narodnostnih pravic Srbom, Hrvatom,...

V ljubljanski vrtec vstopil neznanec in se pretvarjal, da je prišel po otroka

Potem ko nas je pred dnevi pretresala novica o...

V NSi nadzornike za volitve iščejo kar z oglasom na Facebooku

Kot kaže, jim v stranki NSi manjka kandidatov za...