[Pisma – od zmage do zmage] Volilni praktikum, za ponosne naslednike

Datum:

Kaj se lahko ponosni nasledniki Hude jame in komunistov naučimo iz volilnega sistema ameriških demokratov? Najprej to, da je vse mogoče. To se dela tako, da zmaga naš kandidat. Kar nas lepo povezuje z ameriškimi demokrati, ki – tako kot naši fajnonisti in drugi komunisti -vedo, da če niso oni na oblasti, je pa nekdo drug in potem je treba storiti vse, ampak res vse, da se to obrne.

Za nas ponosne naslednike Kočevskega Roga in komunistov je nevzdržno, da ima oblast kdo drug, ker nas to dela živčne in histerične in ne se potem čuditi, če se spustimo z verige in malo bolj nasilno skušamo na oblast. Očitno ni bilo dovolj, da smo – kot pravijo domobranci – Frankenštajna Damijana kandidirali in se zdaj tako norčujejo iz njega, da bi se še kamnu zasmilil. Resda ni vrhunska kapaciteta, no, resda sploh ni kapaciteta, samo se je sam javil in ker se vsi ponosni nasledniki Teharij in komunistov v opoziciji ne moremo zmeniti, kdo od nas si prestižni vladajoči naslov zasluži, smo pač vzeli, kar se nam je ponudilo. Šenkanemu konju se ne gleda v zobe.

Prioriteta ponosnih naslednikov fojb in komunistov seveda niso ravno poštene volitve, ker tako pač nikdar v zgodovini nismo prišli na oblast in bi to bilo naivno. Leta 1945 smo potencialne volilce potolkli, kasneje smo jih zastraševali, zapirali in smo to storili tudi, ko je kazalo, da nam sreča spet ne bo mila in smo “sfukali” Janeza Janšo, kar je bila naloga vrhovnega sodnika in šefa Branka Masleše. Tu bi se lahko ameriški demokrati pri nas kaj naučili, saj bi lahko Donalda Trumpa zaprli, ne pa da nas zdaj histerizira s štetjem glasovnic. Je pa res, da nam to dogajanje v Ameriki govori tudi o tem, da protikandidata ni čisto nujno zapreti, ali pa ubiti, ker imamo levičarji metod, kako se zmaga, kot pes bolh. Američani namreč likvidirajo svoje predsednike, ko so že na oblasti, ne prej. To smo ponosni nasledniki 700 morišč in komunistov uvozili in se zdaj tudi po naših cestah in ulicah razlega “ubij, ubij Janšo”, s čimer govorimo, da atentatorji ne bodo nujno Slovenci. Saj smo tudi prejšnji četrtek v tem smislu uvozili kriminalce, drogeraše in druge člane ponosnih naslednikov komunistov. Bo kdo rekel, da je to moralno sprijeno, ampak ne pozabiti, da je Slobodan Milošević iz srbskih zaporov spustil najhujše morilce in kriminalce, ki so potem bili del klavskih vojaških enot JLA. In mi pač tega nismo pozabili, ker je delovalo.

Milan Kučan in Slobodan Milošević. Kučan ni hotel zapustiti skupne države, raje si je želel, da bi se pogajal z Miloševičem za novo politično ureditev Slovenije znotraj Jugoslavije.

Ameriški demokrati pa imajo še več ekskluzivnih načinov, kako volilno premagati nasprotnika. V resnici je to v stilu levičarskega firerja Luke Mesca – preknjižiti. In so volilni odbori v Ameriki na tisoče glasov za Trumpa preknjižili v korist Joa Bidna, po četrti uri zjutraj, ko so opazili, da je hudič vzel šalo, so pa s tovornjaki vozili nove volilne lističe, ki so jih že prej v štabih demokratov naredili. To je malo drugače kot pri nas, ko je volilni rezultat odvisen od zbranosti in prisebnosti direktorja državne volilne komisije Dušana Vučka, sicer ponosnega naslednika LDS in komunistov. Pri nas še vedno velja pravilo, da je pomembno, kdo šteje in ne kdo koga voli, v Ameriki pa k temu pravilu dodajajo nove volilne lističe, na smeti mečejo volilne lističe v korist Trumpa in jim je čisto vseeno, če jih zalotijo. Temu se reče demokratično transparentno goljufanje, kar jim je šteti v dobro.

Pri nas te transparentnosti še ni. Ni namreč jasno, po katerem volilnem sistemu lahko na primer do poslanskega naziva pridejo Matjaž Nemec, Violeta Tomić, Lidija Divjak Mirnik, Jerca Korče, Robert Pavšič, Miha Kordiš, Nataša Sukić, če omenim samo največje bisere parlamenta.

Opravilno sposobni volilec takim ne da svojega glasu, ne glede na to, da so odlični kadri in spominjajo na tiste komuniste iz sedemdesetih let in je Milan Kučan lahko zelo ponosen.

Kako torej takšni pridejo na oblast? Skrivnost, ki je še vedno nerazkrita. Zato domobranci in desničarji že nekaj časa lajajo, da je treba onega Vučkota zamenjati, kar je treba preprečiti tudi z našimi telesi, če bo treba. Vsi mi ponosni nasledniki komunistov, smo Vučkoti.

Vinko Vasle

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...