Po romanju deklice s hudo možgansko poškodbo v Medžugorje so se zgodili čudeži

Datum:

Mala Audrey Santo je v tragični nesreči doživela hudo poškodbo možganov. Njena družina ji je želela na vsak način pomagati, zato so se odločili, da jo bodo odpeljali v Medžugorje, kjer se je po njihovih trditvah zgodil čudež, ki jim je spremenil življenje. Mala Audrey si sicer ni opomogla, kot so si želeli, vendar so opazili, da neposredno komunicira z Devico Marijo. Od njene vrnitve domov se vsi tisti, ki so jo do sedaj obiskali počutijo, kot, da so se dotaknili samega Boga, poleg tega naj bi bili deležni številnih čudežev.

                   

Audrey Santo je najmlajši otrok ameriškega para Linde in Stevea Santa. Ko je bila deklica stara komaj tri leta, se je deklica igrala s svojim bratom Stefanom, ki se je po igri vrnil domov sam, brez sestrice. Lindina mama se je z njenim drugim bratom odpravila poiskat otroka. Našli so jo v bazenu, obrnjeno na trebušno stran. Starejši brat jo je uspel rešiti. Kljub hitremu ukrepanju je bila mala Audrey tri mesece v komi. Zdravniki so staršem predlagali, naj Audrey premestijo v zavod, kjer bi lahko skrbeli zanjo 24 ur na dan, a se je družina odločila, da bo deklico vzela v domačo oskrbo, je poročal Večernji list.

Oče Steve se ni mogel spoprijeti s težavami in je družino zapustil le nekaj tednov po nesreči. Čez nekaj let se je vrnil, a jih je kmalu spet zapustil. Deklica, ki je bila v resnem zdravstvenem stanju in je lahko premikala le prste, je potrebovala stalno zdravstveno oskrbo. Poleg njenih družinskih članov je zanjo skrbela cela ekipa medicinskih sester, katerih angažma je omogočila komisija za slepe v Massachusettsu. Družina je sprva trdila, da je deklica v stanju, akinetičnega mutizma, kjer se ni zmožna premikati, čeprav je lahko pacient popolnoma buden. Vendar pa otroški nevrolog Edward Kaye, ki zanjo skrbi osem let od nesreče, trdi, da je bilo njeno stanje precej slabše.

Družini Audrey Santo je Medžugorje prineslo zadnje upanje (Foto: Facebook)

Potem ko je družina Santo slišala za zdravilne lastnosti Medžugorja, se je odločila da bo deklico odpeljala na ta sveti kraj. Potovanje z nepremično štiriletno deklico je bilo težko, a Lindina mati je bila močna ženska in je verjela, da lahko Marija v Medžugorju deklico ozdravi. Imela je celo toliko vere v uspeh, da je vzela njene čevlje, ko bi lahko ponovno shodila.

Foto: Facebook

Po besedah Audreyine mame Linde, se je dekle popolnoma zavedalo potovanja v Medžugorje, saj je opazila pritrdilno prikimavanje, v svojem srcu pa je čutila, da dekle komunicira z Devico Marijo. Audrey je takrat doživela srčni napad, a je preživela, čeprav so se ustrašili najhujšega. V ZDA so se vrnili povsem izčrpani, vendar vera v čudež Linde ni zapustila. Čeprav si mala Audrey ni fizično opomogla, so se zgodile stvari, ki so bile preprosto nerazložljive.

Foto: Facebook

Po potovanju so se vsi v njeni bližini počutili, kot da so se dotaknili samega Boga, tri medicinske sestre, ki so skrbele zanjo pa so prešle v katolištvo. Medtem ko je bila Audrey priključena na respirator je, ko se je želela postiti, uspela ustaviti prenos hrane v želodec. Od obreda Prvega obhajila pa ji je vedno uspelo pogoltniti Sveto Rešnje telo, ki ga je prejela vsak dan.

Audreyino sobo so spremenili v svetišče (Foto: Facebook)

Lokalni škof je družini dovolil, da so njeno sobo opremili v svetišče. Po njihovih besedah ima deklica čudežne in mistične sposobnosti, saj so se v njeni sobi pričele dogajati mistični dogodki. V enem izmed primerov je v svetišču tekla kri, Audrey pa je prejemala znamenja. Podobno naj bi ikone in kipi v dekliški sobi pričeli krvaveti in izločati dišeče olje, prav tako pa je po njihovih navedbah pričel krvaveti Jezusov kip. Družina trdi, da se čudeži dogajajo zelo pogosto, najbolj pa jih je prepričal čudež, ko so videli Devico Marijo v obliki oblaka nad njihovo hišo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...

Strelec v napadu na Trumpa ubil eno osebo, dve ranil

Guverner ameriške zvezne države Pensilvanija Josh Shapiro je v...

Vsi ravenski maturanti opravili zrelostni izpit

Šolanje s 100-odstotnim uspehom je zaključila že 76. generacija...