Po volitvah: Država razpada, Golob pa živi svoje sanje

Datum:

Slovenija trenutno ni v dobrem stanju. Zdravstveni sistem je tik pred kolapsom, medtem ko vlada bije bitko z zdravniki, ki je ne more dobiti. Tudi v drugih sektorjih javne uprave se vrstijo stavke – med drugim na upravnih enotah, kjer v Ljubljani ljudje z majhnimi otroki stojijo v vrstah za osebne dokumente. Poplavljenci še vedno čakajo, da se jih kdo usmili, zdaj ko so s kamerami ugasnile tudi obljube Golobove vlade. O reformah ni več niti govora, razen o dodatnih davčnih bremenih za podjetnike. Industrijska proizvodnja in izvoz prav tako padata. A Roberta Goloba to ne gane – namesto da bi na Gregorčičevi do jutranjih ur z ekipo iskal rešitve za položaj, v katerega nas je pripeljal – je šel raje obiskat tekmo NBA!

Za Goloba smo v preteklosti od virov slišali, da ni bil ravno vesten delavec. Že v predvolilnem času so se slišali šepeti, da je v času dela na Gen-I hodil domov točno ob treh, kot kakšen delavec za tekočim trakom, prav tako ni nikoli delal za vikend, kar je za direktorja ogromnega energetskega podjetja zelo nenavadno. Hitro smo videli, da bo imel takšen modus operandi tudi kot predsednik vlade.

Ne glede na to, kako alarmantno postaja stanje v državi, se Golob starih navad ni odvadil. Sredi požara bo šel gledat Luko Dončiča v Dallas, rekoč: “Celo življenje sem sanjal o ogledu finala lige NBA in danes grem navijat za Luko v Dallas,” je zapisal in dodal smeškota, kot kakšna 11-letna predpubertetniška punčka.

Foto: X

Si zasebna potovanja plačuje sam ali mu jih mi?

Tvitosfera mu ni ostala dolžna.

“Država mu razpada, istagramuša gre pa mal košarko gledat. JVPM, kva ste nam izvolili. 🤦” je zapisal Aleš Lebar.

“A lahko mediji nehajo na naslovnicah buzererati z nekimi abotnimi nebulozami o tem, da se kao vlada niti za EU denar za poplavljence ne zna prijaviti. Koga to briga?🤦 Halooo? RES pomembne novice pa si moramo izbrskati sami: ROBI DANES LETI V DALLAS BASKET GLEDAT!!!🤗🤗😍😍👍🙌🌞,” je zapisal BrutusReloaded.

“‼️ Pomembno je vedeti, saj gre tudi za javni denar, ne samo za čas predsednika@vladaRS
– da tudi v tem primeru “življenjske sanje” poraženca nedeljskih evropskih volitev bolj ali manj dodatno plačujemo davkoplačevalci,
– vsaj delno, zagotovo, skozi letalske karte in stroške bivanja za varnostnike (in morda še za kakšne dodatne sodelavce/sodelavke PV),
– in zaenkrat tudi nimamo še nobenega materialnega dokaza o tem, da si, kar zadeva Golobove neposredne stroške tovrstnih “zasebnih potovanj”, res plačuje premier sam, iz svojih žepov,”  je bil oster Bojan Požar.

Na vladi kot na Gen-I

Če je bil Janez Janša znan po garanju, kjer je bil zjutraj že v pisarni ali na terenu, domov pa je prispel v poznih večernih urah, je videti, kot da je Golob na Gregorčičevi le takrat, ko so seje vlade. V dveh letih smo ga skupaj s spremljevalko videli na kupu eksotičnih Instagram lokacij – obe zdajšnji poletji je preživel večinoma na potovanju, znan pa je po tem, da izkoristi prav vsak dan svojega funkcionarskega dopusta.

Vsak si zasluži dopust. A treba je vedeti, da je položaj visokega funkcionarja ali direktorja velikega podjetja drugačen od delovnega mesta v piceriji ali za tekočim trakom. Gre za ljudi, ki so se odločili spopasti s službo, ki zahteva praktično popoln angažma in pripravljenost. Golob se tega očitno ne zaveda, saj misli, da se da državo voditi tako kot državno podjetje, kjer lahko vsak politkomisar izpolnjuje ukaze oblasti in podsistemov, ki družbo v resnici vodijo. Sicer pa si Golobu ni treba beliti glave, da ga bodo še dolgo obirali zaradi dolgih dopustov – zelo kmalu bo imel veliko prostega časa. Volitve so namreč pokazale, da se njegovi vladi bliža neizbežen konec.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...