Skrajni levičarji spet divjali pred Rogom. Med njimi tudi migranti!

Datum:

Ob tretji obletnici rušenja Avtonomne Tovarne Rog so nekdanji Rogovci protestirali v Ljubljani. Najprej so se odpravili na protestni shod po Ljubljani, nato so šli do novega centra Rog in v stavbo (brez povabila) tudi vstopili.

Protestniki so vstopili v nov Center Rog, policija in varnostniki jim tega niso preprečili. Med pohodom po stavbi pa je prišlo do prerivanja med varnostniki in enim od protestnikov, ki so ga varnostniki pridržali in predali policiji.

Po prerekanju med policisti in protestniki, ki so zahtevali izpustitev pridržane osebe, je v objekt vstopilo večje število pripadnikov posebne policijske enote. Policisti so protestnike sprva skušali zadržati v objektu, a so jih nato izpustili.

Zaradi pridržanja ene od protestnic, ki so jo odpeljali na policijsko postajo center, se je del protestnikov odpravil na Trdinovo, kjer je prišlo do ponovnega prerivanja in spopada med policisti, ker je eden od protestnikov na steklena vrata policije napisal grafit, poroča N1. Policija ga je pridržala, protestniki pa so se razšli šele potem, ko ga je policija, ki je vhod v policijsko postajo zavarovala s policisti v oklepih in policijskimi psi, izpustila, zoper njega pa napisala kazen.

Posnetek divjanja t. i. “rogovcev”. (Vir: Zajem zaslona, Topnews.si)

Sorodno

Zadnji prispevki

V Grosupljem položili temeljni kamen za gradnjo prizidka k osnovni šoli

Občina Grosuplje pričenja z gradnjo novega prizidka k Osnovni...

Nova Zelandija prepovedala Hamas in zasegla ekstremistom vse premoženje

V sredo sta novozelandski premier Christopher Lexon in zunanji...

Fehtarji prinašajo svežino

Ena najbolj priljubljenih narodnozabavnih skupin v Sloveniji so Fehtarji,...

[X odzivi] Javnost ogorčena, da je na Tarči ponovno nastopal poulični kričač Jenull

Včerajšnja Tarča je po predvajanju vzpodbudila živahno javno razpravo....