Podmladek levice je nevarno militanten: Tako opravičujejo največji zločin nad slovenskim narodom!

Datum:

… pravilno je, da so jih po vojni pobili. Izdali so lasten narod. Škoda, da niso procesov bolje pokrili tudi pravno,” je o poboju vaških stražarjev povedal Blaž Simončič, sicer podpornik Stranke Alenke Bratušek. Njegova izjava o upravičenosti pobojev je naletela na številne odzive, ki se jim ne zdi prav, da se opravičuje največji zločin nad slovenskim narodom v času po 2. svetovni vojni. Zagovarjanje komunističnega genocida bi morali zakonsko urediti in ga preganjati. 

Na dan, ko smo objavili zločinsko načrtovanje umorov Lamberta Ehrlicha in Cirila Žabota s strani vodje slovenskih komunistov Edvarda Kardelja leta 1942, se je na Twitterju vnela debata o vaških stražarjih iz Šentjošta, kjer so partizani že takoj ob pričetku vojne izvajali strašansko nasilje nad tamkajšnjimi prebivalci.

Mladi Blaž Simončič je v revolucionarnem tonu takoj obtožil vaške stražarje, da so “Hitlerjeva vojska”, “izdajalci”, nato pa, da so si zaslužili smrt v povojnih pobojih, pri tem pa dodal, da so bili procesi slabo pravno pokriti.

Poleg tega, da so to stereotipne obtožbe, enake tistim, ki so jih iznašli “zmagovalci” vojne, da bi čim bolj stigmatizirali protikomunistične upornike ter upravičili strašansko morijo, je pri mlademu Blažu skrajno nevarna ignoranca do zgodovine in zgodovinskih dejstev ter vsakršno opravičevanje pomora ljudi – če so bili krivi ali ne. Seveda nihče od pobitih ni bil kriv, večini tudi ni bilo sojeno, temveč je njihovo usodo zapečatil dekret političnega vodstva Komunistične partije pod vodstvom Josipa Broza Tita.

Glede vaških straž in njegove zmote so mlademu Blažu najbolje odgovorili ostali uporabniki Twitterja:

Da je bila mera polna, pa je Blaž Simončič danes še obtožil ministra Mateja Tonina, da s čestitko ostrostrelcem Slovenske vojske promovira ubijanje, danes pa se je udeležil svete maše na Brezjah. Res sprevrženo razmišljanje mladega fanta s skrajno levimi nazori.

Odziv Blaža Simončiča:
Nisem podpornik Stranke Alenke Bratuše, prav tako nisem član nobene politične stranke. Zanikam skrajno leva nagnjena omenjena v članku, sem volivec sredinskih političnih strank. Kakršne koli zločine nad človeštvom obsojam. Potrebno jih je raziskati in soditi zločincem. Ne glede na to ali so bili storjeni na strani sodelavcev okupatorja ali pa na strani revolucionarnega nasilja. 

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...

Stojmenova Duh bi “čistila digitalne odpadke”

V času, ko so cene vsega postale vrtoglavo visoke,...