Podmladek liberalne stranke: Nekrofilija in incest bi morala biti legalna

Datum:

Podmladek švedske liberalne stranke se zavzema za legalizacijo nekrofilije in incesta na Švedskem. Dejali so, da če ljudje nekaj vidimo kot nenavadno in ogabno, še ne pomeni, da bi moralo biti ilegalno. Legalizirati želijo spolne odnose med brati in sestrami ter trupli, v kolikor je bilo pred smrtjo osebe podpisano pisno soglasje.

                   

Nov predlog mladih članov švedske liberalne stranke prav gotovo sodi v kategorijo bizarno. Vložili so predlog za legalizacijo nekrofilije in incesta. Kot razloge navajajo, da če ljudje nekaj vidimo kot ogabno in nenavadno, to ni dovoljšen razlog, da bi bilo to tudi ilegalno.

Kot pojasnjujejo mladi švedski liberalci, bi s predlogom radi zakonsko dovolili spolne odnose med brati in sestrami, ki so starejši od 15 let, če se s tem oba strinjata. Radi bi tudi zakonsko dovolili nekrofilijo; spolni odnos s truplom, če je umrli pred smrtjo podpisal pisno soglasje, poroča Daily Mail.

”Morajo razumeti, da se jim ljudje smejejo. In kaj je naslednje, kar je na njihovem spisku za boljšo družbo? Seks z nilskimi konji?” je idejo komentiral eden od članov matične stranke švedskih liberalcev. 

‘Ti zakoni ne ščitijo nikogar’
”Ne maramo zakonov, ki nam moralizirajo. Današnja zakonodaja ne ščiti nikogar,”
je pojasnila Cecilia Johnsson, predsednica podmladka in dodala, da predstavljajo mlade liberalce. Zdi se jim nujno, da grejo s svojimi predlogi korak naprej od matične stranke. ”Razumem, da sta lahko nekrofilija in incest videna kot nenavadna in ogabna, a zgolj dejstvo, da je nekaj ogabno, še ne more biti podlaga za zakonodajo,” je dejala Johnssonova.

”Kaj se zgodi s tvojim telesom po smrti, bi morala biti odločitev vsakega posameznika. Če si nekdo želi, da imajo osebe z njegovim truplom spolne odnose, bi to moralo biti dovoljeno,” je razložila Johnssonova.

Matična stranka jih ne podpira
Njihove izjave in zahteve so bile hitro močno kritizirane, tudi s strani njihove matične stranke, švedskih liberalcev. Nekdanji poslanec liberalcev Carl B. Hamilton je komentiral, da je njihov predlog nezrel in da izrabljajo politiko za lastno publiciteto. ”Mladi liberalci se osredotočajo le na publiciteto ter ne na vsebine in probleme, ki bi vplivali na prihodnost Švedske,” je dejal.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...