Podpredsednik poljske vlade Jarosław Kaczyński: v družbi se skuša utišati glas konservativcev, tudi s kaznovanjem!

Datum:

Eden vidnejših poljskih državnikov in aktualni podpredsednik poljske vlade Jarosław Kaczyński je spregovoril o tem, da se želi utišati glas konservativcev po svetu. V svojem nagovoru se je dotaknil področja svobode govora in cenzure. 

Kot je ob tem dejal, obstajajo različne aktivnosti, ki so osredotočene na to, da ljudje s konservativnimi nazori, ne bi mogli svobodno izražati svojih mnenj oziroma bi bili deležni negativnih posledic, pogosto daljnosežnih, kot kaže, celo kazni. Svoje poglede je vidnejši poljski državnik, podpredsednik vlade Jarosław Kaczyński sicer predstavil v torek. Kot je še navedel, so številne osebe opazile, da januarja 2021 obstajajo težave s svobodo govora. V središču pozornosti je seveda to, kar se je pripetilo v ZDA, ko je bila odvzeta beseda tedanjemu predsedniku. Dodal je, da je postopek omejevanja svobode govora širši pojav, poroča Polonia Christiana

Kaczyński pa se je dotaknil tudi področja repolonizacije poljskih medijev, zlasti lokalnih revij in spletnih portalov, ki jih je poljska naftna družba Orlen odkupila od Nemcev. Stvar se mu zdi ključna, saj so poljski mediji v tujih rokah v 90. letih odigrali ključno vlogo pri vulgarnem, primitivnem demoraliziranju poljske mladine. Medije je ob tem primerjal s človeškimi možgani in živčnim sistemom. Kot je še pojasnil, človek, ki bi mu to odvzeli, ne bi mogel delovati svobodno. Enako je tudi z narodom in državo, ki se znajdeta v težki situaciji, saj se odpovesta svoji suverenosti. V ozadju je seveda želja po vladanju močnejših nad slabotnejšimi. Vendar pa poljski podpredsednik vlade meni, da je Poljska na dobri poti, da se okrepi. Obenem so dovolj številčni, da bi bili odločujoča sila na gospodarskem, vojaškem in kulturnem področju. Ob tem igrajo mediji ključno vlogo.

Ukinitev spletnega računa je neke vrste digitalni umor posameznikove osebnosti
“Cenzura se odvija v obliki ukinjanja računov. Gre za neke vrste umor digitalne osebnosti posameznika na omenjenih kanalih. Gre torej za višjo stopnjo kriminala kot v primerih brisanja vsebin, kar se na vseh omenjenih platformah tudi že dogaja. Poslanstvo teh družb je lahko kakršnokoli pač že. Huda zadrega pa je, da so se očitno zlile z voljo ene politične opcije. S tem so prenehale obstajati kot gospodarske družbe; postale so politične organizacije. Ko bodo postale tudi politične organizacije zlizane z vladajočo politiko ZDA, bomo priča totalitarističnemu prevzemu Amerike, ki presega brutalnost Lenina in Hitlerja,” se je na zadnje dogodke januarja odzval strokovnjak za medijsko komuniciranje Andrej Drapal.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...