Podrobnosti umora na Šentjurskem: Preden si je sodil, je vanjo izstrelil več nabojev

Datum:

Na območju Policijske postaje Šentjur so v ponedeljek popoldne obravnavali družinsko tragedijo, kjer sta v streljanju umrli dve osebi. Operativno-komunikacijski center je po prejetem klicu na kraj poslal več patrulj, policisti pa so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. Iz Policijske uprave Celje so zdaj sporočili nove podrobnosti dogodka. 

                   

Ogled kraja tragedije je v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Celje, udeležili pa sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. “Po prvih ugotovitvah je šlo za družinsko tragedijo med partnerjema, kjer je 61-letni moški ustrelil 64-letno partnerko in po dejanju storil samomor,” so sporočili iz PU Celje.

Iz Policijske uprave Celje so po včerajšnji družinski tragediji na Šentjurskem, ki se je končala s smrtjo obeh partnerjev, sporočili še nove ugotovitve po preiskavi. Pri ogledu so našli in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja  in več  nabojev. Morilec je imel za vse kose orožja, razen za kos, s katerim je moril, pridobljena ustrezna dovoljenja, saj je bil član strelskega društva.

Nikoli nista bila obravnavana zaradi nasilja
Za vse zaseženo orožje, razen za orožje, ki ga je uporabil pri storitvi kaznivega dejanja, je imel 61-letnik orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja,” so povedali na PU Celje in dodali, da nadaljujejo z zbiranjem obvestil ob sumu storitve kaznivega dejanja umora po 116. členu Kazenskega zakonika-1 ter suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu Kazenskega zakonika-1. Povedali so tudi, da med osumljencem in žrtvijo v preteklosti niso nikoli obravnavali kakršnih koli nasilnih dejanj.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...