Poglejte si samocenzuro na 24ur: Iz novice o spolnem napadu na vlaku namerno izpustili informacijo, da je napadalec ilegalni migrant

Datum:

Slovenska novica je s 24ur.com, angleške Daily Mail. Bodite pozorni na ključni manjkajoči informaciji, in sicer fotografijo storilca in njegov ilegalni migrantski status. Hvala mediju za lepo ilustracijo samocenzure,” je na vnovično zavajajoče poročanje POP TV opozoril politični analitik Tomaž Štih. 

Lažnivi in pristranski prispevki največje slovenske komercialne televizije POP TV oziroma portala se kar grmadijo. Po objavi zmontiranega zvočnega posnetka, s katerim so skušali očrniti ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, tokrat prikrivajo ključne informacije, ki razgaljajo bistvo problema. Politični analitik Tomaž Štih je opozoril na dejstvo, da so na portalu 24ur načrtno izpustili fotografijo posiljevalca ženske na vlaku v ZDA, ki dokazuje, da gre za črnca in njegov status – torej za osebo, ki je v državi prisotna ilegalno.

S tem so skušali odvrniti pozornost od dejstva, da kriminaliteto na Zahodu dvigujejo prav ilegalne migracije iz tretjih držav. S tem pa so obenem prikimali sporni politiki levičarskega predsednika ZDA Joeja Bidna, ki je v svoji domovini dopustil pravcati cunami protizakonitih migracij zlasti iz Latinske Amerike. Kot poroča Daily Mail, gre za 35-letnega priseljenca iz Konga. V času spolnega napada je bil vlak sicer poln ostalih potnikov, ki pa so le stali poleg in celo snemali, nihče med njimi pa ni bil toliko pogumen, da bi vsaj poklical policijo, kar je skrajno zaskrbljujoče.

Na 24ur so o dogodku poročali pristransko: Pri pisanju o posilstvu v ZDA so izpustili fotografijo posiljevalca in njegov nelegalni migrantski status. (Foto: Twitter)

Državljan že omenjene afriške države je v ZDA nastanjen nelegalno. Med izvajanjem zadnjega kriminalnega dejanja pa je bil aretiran, in sicer v zvezni državi Pensilvaniji. Napad se je zgodil 13. oktobra 2021. Sodni zapisi razkrivajo, da je bil Fiston Ngoy v preteklosti že večkrat aretiran, dvakrat pa celo obsojen, enkrat zaradi “substanc”, drugič pa zaradi spolne zlorabe. Zaradi slednje je leta 2017 prejel 120 dni zaporne kazni, zatem pa bil nameščen v zapor za migrante (januarja leta 2018).

Kako 24ur izpušča “neljube” informacije: Tokrat so izpustili fotografijo temnopoltega osumljenca kaznivega dejanja in njegov ilegalni migrantski status. (Foto: Twitter)

 

 

Pri 24ur so si pri poročanju o novici dovolili izpuščanje ključnih dveh informacij, ki bi pokazale na problematičnost ilegalnih migracij na Zahodu. (Foto: Twitter)

A navkljub svojim zločinom ni bil nikdar deportiran iz države, ker mu je sodnik marca leta 2019 odobril “zadržanje deportacije”. Ugotovljeno je bilo namreč, da njegov spolni prestopek ni “hud zločin”, na podlagi katerega bi ga bilo mogoče deportirati iz države. Od takrat je bil prestopnik svoboden in se je moral le občasno zglasiti pri organih, zadolženih za področje priseljevanja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...

Škocjan: V Dobruški vasi bodo postavili nov vrtec

V romskem naselju v Dobruški vasi, v občini Škocjan,...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...