Poglejte to aroganco levičarjev! Prestrašene Slovenke pozivajo moške, da jih zaščitijo pred migranti, Fajonova pa v posmeh: “Migranti, ki grozijo našim ženskam, narodu in kulturi, so namišljen problem!”

Datum:

S prihodom nezakonitih migrantov v evropske države je prišlo do porasta kriminalnih in nasilnih dejanj, saj se prišleki ne obremenjujejo z zakonodajo, ki velja v državi, kamor prihajajo. Praksa iz tujine namreč dokazuje, da muslimanskim migrantom ni mar za spoznavanje evropske kulture, saj nameravajo v Evropi nadaljevati z življenjem v skladu z lastno tradicijo in navadami. Kljub sprenevedanju mainstream medijev, nevladnikov in nekaterih evropskih poslancev tipa Tanja Fajon, vedno več Evropejcev meni, da varnost ni nekaj samoumevnega, kar pa dokazujejo zapisi na družabnih omrežjih, kjer prestrašene ženske pozivajo moške, naj jih zaščitijo pred migranti.

Pri tem nimamo v mislih zapisa prebivalk ene izmed “daljnih” evropskih držav, ampak poziv Slovenk. Torej, če bi si morda še pred leti mislili, da se kaj takega ne more zgoditi pri nas, pa očitno dandanes ni tako. “Slovenke apeliramo na moške, naj nas zaščitijo pred migranti! Ni to poziv k nasilju, v demokraciji poznamo tudi diplomatsko noto,” navaja zaskrbljujoč zapis. Zanimivo pa je, da se iz tega očitno dela norca evropska poslanka Tanja Fajon, ki v četrtek, 8. novembra, organizira okroglo mizo Proti kulturi strahu, pri čemer poudarja: “‘Migranti, ki grozijo našim ženskam, narodu in kulturi …’ in ‘Homoseksualni lobi, ki želi uničiti naše družine …’ sta dva od namišljenih problemov.”

Pa poglejmo, ali so nasilni ilegalci res namišljen problem.

Sredi avgusta smo poročali, kako več ilegalnih migrantov prihaja v Slovenijo v smeri Kraškega roba. To so opažali tudi domačini na Krasu, med njimi Erli Škorja, ki je na družabnem omrežju Facebook spisal pismo in ga naslovil na policiste. Med drugim je izpostavil, da prijave nezakonitih migrantov ne pomagajo. “Tudi če se direktno pove, kje so skupine migrantov, se nič ne ukrepa. Po vasi se ponoči, in po novem tudi sredi belega dne, sprehajajo večje in manjše skupine teh ljudi! Kradejo okoli bajt, sprašujejo za elektriko za polnjenje telefonov, hrano in vodo. Psi v vasi norijo, otroci po vasi so zaprti. Zaprti, zakaj? Ker jaz osebno mojih otrok, starih 5 in 3 leta, ne bom spustil med njih! Vemo, da jih je v okoliških gozdovih na stotine in več, na prečkanje pa jih čaka še ogromno število, katero javnost noče vedeti. Vse to vemo dosti od nas, žal ostala javnost pa ne! Ali boste kaj ukrepali ali pa bo nova afera aktualna!”

Napad z nožem v Rogu.

Bojijo se jih celo v Rogu
Veliko pozornosti je junija sprožila izjava prebivalca Črnomlja, ki je zaradi vloma v hišo poklical policijo, vendar ga je ta zavrnila – rečeno mu je bilo, da policija ne more priti na ogled, ker ima preveč dela z migranti. Da so migranti nasilni in nevarni, so ugotovili celo rogovci, ki so jim na začetku na široko odpirali vrata, jih sprejemali, jim kuhali kosila in omogočali izvajanje raznih delavnic. V poletnih mesecih smo poročali, da so na dan, ko se je dogodil incident v Rogu, ko je migrant nekoga zabodel, sklicali izredni sestanek in iz zapisnika je bilo razvidno, kako močno se jih bojijo in mislijo, da jim niso kos. “Ne moreš biti toleranten do njih, ne moreš,” je dejal eden izmed rogovcev. Razvidno je celo, da se napad z nožem ni zgodil le enkrat, ampak kar štirikrat, a so pred očmi javnosti to dobro skrili, saj niso želeli sprožiti škandalov, ki bi zagotovo predramili javnost. Želijo jih čim dlje od Roga in dobesedno snujejo “vojno proti migrantom”.

Belokranjci že vseskozi na nogah
Čeprav so spomladi letos Belokranjci pričeli poročati o porastu prehodov nezakonitih migrantov, so si številni mainstream mediji zatiskali ušesa. Domačini so jasno in glasno opozarjali, da migranti prihajajo iz sosednje Hrvaške, nekateri s čolni, drugi reko preplavajo in se nato pojavijo na dvoriščih domačinov v zaselkih in vaseh ob Kolpi. Domačini, ki so prišlekom sicer pomagali, so ob tem dodali, da pri njih nikakor niso zaželeni. Jasno so izrazili kritiko do države, saj jih ta ni poučila, kako naj ravnajo ob stiku z njimi. Iz sporočil, ki so jih opremljali tudi s fotografijami, sta bila razvidna velika zaskrbljenost in predvsem strah. Eden od domačinov je tako zapisal: “Jutranji ‘obisk’.” V svoji hiši je namreč naletel na nepovabljenega “gosta” – ilegalnega migranta.

Foto: Facebook

Belokranjci so septembra letos složno stopili skupaj proti postavitvi migrantskega centra, s čimer so sporočili, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da zavarujejo svojo Belo krajino. Po navedbah vodje civilne iniciative Maje Kocjan se v Beli krajini srečujejo z vse večjim porastom števila migrantov. “Vse več ljudi jih srečuje na dnevni ravni, civilna iniciativa dobiva dnevno klice raznih zaskrbljenih mamic, staršev ali navadnih ljudi, starejših občanov, ki jih je ponoči strah biti same doma. Zaradi tega smo se odločili, da proti temu ostro nastopimo in organiziramo protest,” je tedaj poudarila Kocjanova.

Vlomi, nadlegovanje, izsiljevanje
Decembra lani so bili policisti PU Koper obveščeni o vlomu. Poklical jih je namreč moški iz Ilirske Bistrice in sporočil, da so mu trije neznanci vlomili v hišo. Enega so policisti zadržali, dva pa sta pobegnila. Nato pa so ugotovili, da gre za ilegalnega migranta iz Libije, ki pri sebi ni imel dokumentov. Čez nekaj časa je policija našla še drugega migranta, ki je bil iz Alžirije. Oba sta zaprosila za azil, zato so ju odpeljali v azilni dom.

Migranti pa težav niso povzročali le v obmejnih krajih, ampak tudi v prestolnici. V preteklosti smo namreč poročali o nadlegovanju dveh šolark na ljubljanskem avtobusu številka 27. Dva glasna migranta sta tedaj pristopila do dveh dijakinj in ju nadlegovala tako dolgo, da sta deklici v paniki zbežali z avtobusa takoj na naslednji postaji. Skupina nasilnih migrantov je prav tako povzročala težave pred znanim ljubljanskim lokalom Parlament pub. Migranti, ki so prihajali iz azilnega centra, ki se nahaja na Cesti v Gorice, so želeli vstopiti v lokal. Ker jim varnostnik tega ni dovolil, so začeli groziti in izsiljevati. Eden izmed migrantov je po naših podatkih tedaj potegnil tudi nož in z njim grozil varnostniku, ki je ob celotnem dogajanju poklical tudi policijo. Ko so policisti prišli na kraj incidenta, je del migrantov prizorišče že zapustil, del migrantov, ki so še vedno rogovilili pred lokalom, pa so le popisali. Pijan migrant, ki je bil nameščen v azilnem domu, je napadel varnostnika pred Holidays’ pubom v centru Ljubljane.

Tudi kraje trgovin jim niso tuje
Dogajanje v Ljubljani je pestro tudi letos. V poletnih mesecih smo namreč poročali o tem, kako so v azilnem domu na Kotnikovi medsebojno obračunali migranti. Spomnimo, da so policisti na Čopovi ulici v Ljubljani aretirali več oseb zaradi kraj po trgovinah. Policija je potrdila, da gre za migrante, državljane Alžirije in Maroka, stare med 25 in 30 let. Ni pa to bilo prvič! Letos so Alžirci namreč že ropali sredi belega dne po ljubljanskih trgovinah. Pri tem so bili prijeti 18-, 22-, 30- in 31-letni moški, vsi državljani Alžirije. Na Policijski upravi Ljubljana so takrat potrdili, da so jih varnostne službe obvestile o kraji, ko je 18-letni Alžirec v treh različnih prodajalnah v središču Ljubljane odtujil oblačila v skupnem znesku okoli 190 evrov, 31-letni Alžirec pa oblačila v znesku 40 evrov. Prav tako na Čopovi ulici je 30-letni Alžirec v prodajalni oblačil odtujil za okoli 40 evrov izdelkov – različnih oblačil in modnih dodatkov. Istega dne pa so bili policisti zopet obveščeni o tatvini v prodajalni na Poljanskem nasipu, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22-letni alžirski migrant v trgovini ukradel steklenice alkohola.

Foto: Facebook

Na podlagi policijskih poročil in poročil prebivalcev krajev, kjer nezakonite migrante srečujejo na dnevni ravni, lahko vidimo, da migranti med državljani sejejo strah. Žalostno pa je, da vladajočim ni mar za strah, ki nastaja med prebivalci – ti se namreč zavedajo, da sodišča tako v tujini kot tudi pri nas ilegalnim migrantom prisojajo precej nižje zaporne kazni v primerjavi z avtohtonim prebivalstvom za ista kriminalna dejanja. Naravnost žalostno je, da se Slovenke v 21. stoletju bojijo za svojo varnost, še bolj žalostno pa je, da se za to ne meni Fajonova. Očitno je ta z bivanjem v bruseljskem mehurčku povsem izgubila stik z realnostjo.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...