Policija pričakuje “velik porast števila ilegalnih prehodov meje”

Datum:

“Z izboljšanjem vremenskih razmer zopet pričakujemo velik porast števila ilegalnih prehodov, saj je število ilegalnih prehodov že v prvih dveh mesecih večje od lanskoletnega v enakem obdobju. Struktura ilegalnih migrantov po državljanstvu se spreminja, opazno je povečanje števila državljanov Maroka,” položaj ocenjuje policija v poročilu o ilegalnih migracijah v februarju letošnjega leta.

                   

To nihanje števila nezakonitih prehodov meje je takšno:

Vir: spletnicasopis.eu

Policija opozarja: “Znaten je delež tistih ilegalnih migrantov, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito. Po nastanitvi v azilnih kapacitetah pogosto nadaljujejo pot v svoje dejanske ciljne države. Med njimi je opazno največ državljanov Alžirije.”

S tem opisujejo značilnost naše ureditve, s katero država omogoča migrantom, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v EU, beg preko države na Zahod, pri tem tihotapljenju oblast logistično pomaga in ga sofinancira z davkoplačevalskim denarjem. Če migrantu uspe priti na črno čez mejo in zahtevati azil, zanj ni več pristojna policija. Politika vladnega urada za begunce, ki prevzame odgovornost, pa je, da prosilca z meje prepeljejo v azilni dom, od tam pa lahko takšni prosto potujejo, kamor želijo. Velikanska večina “prosilcev” izgine, še preden država odloči, ali imajo res pravico do azila. Na notranjem ministrstvu v teh primerih sčasoma ustavijo postopke, ker je “azilant” izginil. Slovenski sistem je razlog, da se množice migrantov iz različnih držav zgrinjajo v BiH in imajo tam zaradi tega oblasti precej težav. Podatki, da azilni sistem naše države služi predvsem za tihotapljenje, so takšni:

Vir: spletnicasopis.eu

Strukturni podatki dodatno kažejo, da so prosilci za azil povečini iz daljnih držav, ki bi si varnost lahko zagotovili že veliko prej, ne nazadnje na Hrvaškem, od koder prihajajo. Veliko jih je bilo prva dva meseca predvsem iz Alžirije, Maroka in Afganistana, kažejo podatki MNZ:

Vir: spletnicasopis.eu

Število migrantov, ki nam jih vrnejo sosednje države, narašča. Iz Avstrije so februarja vrnili 14 migrantov (lani v tem času 5), iz Italije 27 (lani 5), 43 smo jih dobili vrnjenih na letališču (lani 20). Drastično pa se je povečalo število vrnjenih iz Slovenije na Hrvaško. Februarja je bilo vrnitev 296, lani 76. V Italijo smo vrnili 15 migrantov (lani 3).

Celotno poročilo policije o nezakonitih migracijah za februar lahko preberete TUKAJ.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...