Vodja kampanje nemških krščanskih demokratov: Merklova verjetno ne bo zaključila mandata!

Datum:

Spor med Fideszom in Evropsko ljudsko stranko (EPP) je skoraj tragedija, je prepričan vodja kampanje nemških krščanskih demokratov na Saškem Werner J. Patzelt, sicer tudi profesor političnih znanosti na Tehniški univerzi v Dresdnu. Ob tem pa Patzelt poudarja, da je nujno, da stranke, ki niso levičarske, držijo skupaj, kljub pritiskom levih strank in njim podrejenim medijem. 

                   
Patzelt je prepričan, da so nemški krščanski demokrati pod pritiskom medijev, vendar pa ob tem poudarja, da kljub obstoju kritik glede Fidesza večina zagovarja stališče, da mora imeti Nemčija dobre odnose z madžarsko vlado.
Pri krščanskih demokratih je po besedah Patzelta prišlo do realnega spoznanja, da imajo desni volivci na volitvah možnost izbire. Volitve 2017 na zvezni ravni so namreč pokazale, da se volivci obračajo k stranki Alternativa za Nemčijo. V primeru, da krščanski demokrati želijo nazaj pridobiti te volivce, bodo morali vnovič pridobiti njihovo zaupanje.
Foto: epa

Usoda Merklove pod vprašajem
Patzelt ob tem po poročanju portala Voice of Europe poudarja, da več kot očitno nova predsednica Krščansko-demokratske unije Annegret Kramp-Karrenbauer ne predstavlja kopije nekdanje predsednice Angele Merkel, saj je v uniji zaznati več političnih razhajanj. “Ne bi stavil na to,” je odgovoril na vprašanje, ali meni, da bo Merklova zaključila svoj mandat, saj je po njegovo povsem mogoče, da bo nemška socialdemokratska stranka do konca leta povsem uničila koalicijo.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...