Policija prijela Libanonca in Sirca, ki sta “švercala” migrante v Slovenijo! Na Dolenjskem pa številni vlomi in kraje!

Datum:

S PU Novo mesto so nam sporočili, da so v četrtek prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest ilegalcev sta v Slovenijo poskušala spraviti kar državljana Sirije in Libanona. Poleg tega policija na območju omenjene policijske uprave poroča tudi o številnih vlomih in krajah!

S PU Novo mesto so sporočili, da je v četrtek nekaj po 15. uri, občan obvestil policiste o sumljivih vozilih v kraju Dolšce.  Novomeški OKC je o tem takoj obvestil policiste na širšem območju. Oba  avtomobila  slovenskih  registrskih oznak so izsledili in ustavili na avtocesti  pri  izvozu  za  Trebnje.  Med  postopkom  so  ugotovili, da sta državljana  Sirije  in Libanona v notranjost države skušala prepeljati šest ilegalcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli  prostost in ju pridržali, zasegli so tudi vozila. Postopek s tremi državljani Sirije in tremi državljani Palestine pa še ni zaključen.

Črnomaljski  policisti  so  na  območju  Kvasice  izsledili  in prijeli tri državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Policisti pa poročajo tudi o številnih vlomih in krajah, ki se dogajajo na Dolenjskem. Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu je v četrtek dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev  in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in denar ter lastnika oškodoval za okoli 3000 evrov. V  Mirni  vasi  na  območju  Trebnjega  je  prav  tako  v  času, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je 600 evrov in z vlomom povzročil premoženjsko škodo za okoli 2000 evrov, je dogodek, ki je prav tako zaznamoval četrtek. V  Selah  pri  Dragatušu pa so v večernih urah trije neznanci skozi balkonska vrata  vlomili  v  stanovanjsko  hišo.  Ko  jih  je  zalotil stanovalec, so pobegnili. Okoliščine policisti še preiskujejo.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...