Škandal! Vrtci v Ljubljani dajejo prednost otrokom tujcev!

Datum:

Mestna Občina Ljubljana je izdala odlok o sprejemu otrok v vrtec, ki pa je na podlagi predstavljenih kriterijev očitno pristranski do otrok domačinov. To je zbudilo nezadovoljstvo na socialnih omrežjih, kjer se posamezniki sprašujejo, zakaj imajo otroci tujcev več pravice do vpisa v vrtec od njihovih otrok.

                   

“Poglejte si 27. člen pravilnika – kriteriji za sprejem v vrtec: tujci imajo prednost pred Slovenci. V Šiški praktično slovenska družina nima šans, ker največ pik dobijo otroci staršev tujcev. Oprostite, ampak Slovenci smo res kronani osli,” je svoje ogorčenje nad kriteriji za sprejem otrok v vrtec v Ljubljani na Twitterju delila Gertruda Nivelška.

V odloku o sprejemu otrok v vrtec, ki ga najdete TUKAJ, so med drugim navedeni tudi kriteriji in njihovo točkovanje. V 1. točki kriterijev glede na prebivališče pa lahko ob primerjavi petih točk vidimo, da imajo v določenih primerih otroci tujcev prednost pred slovenskimi otroki.

https://twitter.com/Nivelska/status/1128714413593251840

Tako sta kriterija “Otrok staršev tujcev, katerega nobeden od staršev nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji in je vsaj eden od staršev zavezanec za dohodnino v Republiki Sloveniji, ki ima skupaj z otrokom začasno prebivališče v Mestni občini Ljubljana” in “Otrok, katerega eden od staršev je tujec, ki nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji in ima začasno prebivališče na območju Mestne občine Ljubljana in je zavezanec za dohodnino v Republiki Sloveniji, drugi od staršev pa ima skupaj z otrokom stalno prebivališče na območju Mestne občine Ljubljana” oba vrednotena z 80 točkami, kar je tudi najvišje vrednotenje.

https://twitter.com/GorPri1/status/1128713009562566656

Po drugi strani pa je kriterij “Otrok in eden od staršev, s katerim otrok živi, imata stalno prebivališče na območju Mestne občine Ljubljana” vrednoten zgolj s 50 točkami. Glede na to, da je kriterij “Otrok v enostarševski družini ima skupaj s staršem stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana” vrednoten z 80 točkami, se lahko vprašamo, zakaj takšno razlikovanje celo med slovenskimi otroki.

https://twitter.com/roman8148/status/1128907804234932224

Nekaterim uporabnikom socialnih omrežij so se smilili tujci, spet drugi so željo, da bi otroke tujcev zaprli v “LGBT+P prijazne vrtce”, označili za “ksenofobijo in fašizem”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...