Policist, ki je v streljanju na bežečega prestopnika ubil tudi šestletnega otroka, obsojen na zaporno kazen

Datum:

Temnopolti policist iz ameriške zvezne države Louisiane, ki je s streli pokopal tudi šestletnega dečka z avtizmom, je bil na sodišču spoznan za krivega, čeprav se je zagovarjal, da ni vedel, da je bil v avtomobilu tudi otrok. Leta 2015 sta obsojeni policist Derrick Stafford in njegov partner poskušala ustaviti avtomobil, ki ga je vozil prestopnik Cristopher Few, ta pa kljub policijskim sirenam vozila ni ustavil in se je spustil v beg, nakar sta policista nanj streljala – samo Stafford sam je namreč izstrelil 14 nabojev. Vsaj štirje naboji so zadeli šestletnega Jeremyja Mardisa, ki je poškodbam podlegel na kraju nesreče.

Cristopher Few, ki je bil za volanom, je sicer kljub kritičnim poškodbam preživel, nič pa ne more utešiti njegovega trpljenja ob izgubi šestletnega sina. V agoniji je tudi Stafford, ki so mu tožilci na sojenju pokazali fotografijo trupla mlade žrtve, ob čemer je bivši policist namreč planil v neutolažljiv jok. “Nikoli in nikdar ne bi streljal na avtomobil, če bi vedel, da je bil v njem tudi otrok,” je na zaslišanju porotnikom po poročanju ameriški medijev povedal Stafford,“sam osebno bi preklical zasledovanje avtomobila!”

Stafford je sicer porotnikom zatrdil, da je na avto streljal, ker se je bal, da bo 26-letni Few na begu povozil njegovega policijskega partnerja, ki je iz vozila že izstopil na cesto. “Nisem imel izbire, moral sem rešiti Norrisa. To je edini razlog, da sem streljaj,” je še povedal porotnikom.

Dokazi sicer govorijo drugačno zgodbo. Cristopher Few naj bi, potem ko sta ga policista ustavila, že dvignil roke k višku v znak predaje, preden sta policista proti njemu izstrelila 18 nabojev. Očividci so na sodišču pričali, da policista Fewa nista opozorila, da bosta streljala. Few pa se je na sodišču zagovarjal, da pred policistoma ni bežal, temveč je le hitel, da bi svojega sina čimprej odložil pri svojem dekletu, da mu ne bi bilo treba biti priča morebitni aretaciji.

Cristopher Few je za smrt svojega sina izvedel šele teden dni po tragediji, saj je bil po streljanju dolgo časa v umetni komi. Sodnica je Fewa sicer pobarala, če mu je žal, da ni ustavil avta, ko je zaslišal policijske sirene, prestopnik pa je priznal, da svoje napake nikoli ne bi ponovil. A to mu v nobenem primeru ne bo vrnilo sina.

Stafforda so v preteklosti že obtožili spolnega nadlegovanja žensk, a ga je sodišče oprostilo, njegov nekdanji delodajalec, policijska postaja Marksville, pa je z razsodbo, ki Stafforda pošilja za rešetke, zadovoljna. Njegovemu partnerju, ki je prav tako streljal na omenjeni avtomobil, sicer še niso začeli soditi, to pa naj bi se zgodilo v kratkem.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...