Policisti iz Slovenije izgnali 25-letnega tujca

Datum:

Minuli konec tedna so ljubljanski policisti na Avtobusni postaji Ljubljana opazili tujega državljana, ki je pobiral prostovoljne prispevke. 25-letnika je v preteklosti že obravnavala policija, takrat so mu bili zaradi zagotovitve plačila globe odvzeti tudi dokumenti. Tokrat je bil kršitelj izgnan iz slovenske države. 

V soboto okoli 11.30 so policisti na Avtobusni postaji Ljubljana pri opravljanju nalog čezmejne kriminalitete opazili tujca, ki je tam pobiral prostovoljne prispevke. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da gre za 25-letnega državljana Romunije, ki so ga policisti v predhodnih postopkih že obravnavali, saj so mu bili zaradi zagotovitve plačila globe odvzeti dokumenti.

Kršitelj je bil neposredno zaloten pri pobiranju prostovoljnih prispevkov. Odvzeta mu je bila prostost, z obdolžilnim predlogom pa so mu izrekli tudi sankcijo izgona tujca iz države. Prav tako je bil zanj predlagan odvzem pridobljenih sredstev s prekrškom, Romun pa je bil priveden k dežurnemu sodniku. Sodišče je kršitelju izdalo sodbo z izrekom globe in stransko sankcijo izgona tujca iz Republike Slovenije za dobo 3 let. S sodbo so bila tudi odvzeta tudi zasežena denarna sredstva v višini 15,15 evrov, ki so bila pridobljena s prekrškom. Kršitelj je bil odpeljan na MP Dolga vas, kjer je bil napoten iz države, so sporočili s PU Ljubljana.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...