Policisti PU Koper prišli na sled vodičem nezakonitih migrantov

Datum:

Medtem ko slovenska policija med varovanjem državnih meja dnevno opazuje porast nezakonitih migracij, ta prihaja na sled tudi plačanim vodičem, ki migrantom lajšajo pot proti ciljnim državam. Iz Policijske uprave Koper poročajo o odkritju kombija z migranti in vodiči iz Srbije, podobnemu odkritju kot v Ilirski Bistrici so bili priča tudi v Podgradu, kjer so na sled prišli tudi sirskemu vodniku z urejenim prebivališčem v Nemčiji. 

V četrtek zjutraj so policisti v Ilirski Bistrici ustavili kombi, v katerem je bilo kar osem oseb, ki so mejo prestopile nelegalno. V okviru postopka so ugotovili, da so med osebami trije državljani s srbskim potnim listom in pet državljanov s turškim potnim listom.

Za srbske državljane je bil odrejen pripor
Kmalu se je izkazalo, da so srbski državljani opravljali vlogo vodiča za turške migrante, ki so se poskušali na nezakonit način v najetem kombiju odpeljati do Italije. Policisti so osmerico pridržali in jih v soboto privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za srbske državljane odredil pripor.

Iz Policijske uprave Koper poročajo o pridržanju petih državljanov s sirskim potnim listom v Podgradu. Po prijetju pa so ugotovili, da je eden od prijetih Sircev vodič, ki ima urejeno prebivališče v Nemčiji. Štirje ilegalni migranti so po ujetju zaprosili za mednarodno zaščito, moški, ki pa je opravljal vlogo vodiča, je bil včeraj popoldan s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki