Politično korektna WHO: spremenili bodo ime virusa opičjih koz zaradi rasističnega podtona?!

Datum:

V politično korektni Svetovni zdravstveni organizaciji so prepričani, da ima ime virusa opičjih koz rasistični podton, zato bodo spremenili njegovo ime. 

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je naznanila, da bo preimenovala virus opičjih koz. Po prepričanju organizacije naj bi šlo za jezik z rasističnim podtonom, ki stigmatizira. Odslej se bo virus imenoval “mpox”. Novo poimenovanje je bilo izbrano po posvetovanju z zdravstvenimi strokovnjaki in širšo javnostjo, poroča Remix News

Preberite še: Svetovna zdravstvena organizacija: Najverjetnejši povzročitelj izbruha opičjih koz so zabave homoseksualcev

Oba izraza se bosta izmenično uporabljala obdobje enega leta, nato pa bo izraz “opičje koze” dokončno opuščen. Ko je v začetku leta prišlo do naglega širjenja “opičjih koz”, naj bi ime stigmatizacijo in rasistične izpade tako na spletu kot v nekaterih skupnostih. Virus opičjih koz je bil pri ljudeh prvič zaznan leta 1970 v Demokratični republiki Kongo. Do nedavnega pa virus izven kontinenta ni bilo pogosteje zaznan.

Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

Pred kratkim pa je bil virus zaznan že v 29 evropskih državah, Kanadi, Avstraliji in v ZDA. Večina okuženih so bili homoseksualno in biseksualno usmerjeni moški. Nekateri člani Bidnove administracije so ponovno pozvali k premisleku glede poimenovanja zaradi bojazni, da to ljudi ne bi odvrnilo od cepljenja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi ne velja kopalni red?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...