Poljska bo nacionalni nogometni stadion v Varšavi spremenila v bolnišnico

Datum:

Poljska vlada se je odločila, da največji nogometni stadion v državi PGE Narodowy, ki se nahaja v Varšavi, začasno spremeni v lazaret.

V luči drugega vala covid-19, zaradi katerega je samo v zadnjem tednu bilo na Poljskem potrjenih 49.950 okužb, so se oblasti odločile, da nacionalni nogometni stadion v Varšavi začasno spremenijo v lazaret. Na Poljskem so do 18. oktobra 2020 potrdili več kot 183 tisoč primerov okužbe z wuhanskim koronavirusom. Bolezen je terjala 3.614 življenj.

Nacionalni stadion v Varšavi bodo preoblikovali v poljsko bolnišnico, ki bo v rabi glede na potrebe. Med vikendom so že pričeli z delom, da stadion, ki ima 58.580 sedežev lahko sprejme 500 bolnikov. Kapacitete bi se lahko v primeru, da bi to bilo potrebno povečale do 2 tisoč postelj.

Pomanjkanje zdravstvenega osebja
Za projekt preoblikovanja nogometnega stadiona v lazaret v času najhujšega vala okužb s katerim se sooča Poljska je po poročanju RT zadolžen vodja kabineta predsednika vlade Michal Dworczyk.

Stanje s covid-19 na Poljskem 10. oktobra 2020 (vir: Google)

Poljska vlada je že prejšnji teden predstavila strožje ukrepe z namenom, da bi čim prej zajezili nebrzdano širitev bolezni. AP poroča, da se pojavljajo vprašanja, kako namerava vlada priskrbeti zdravstveno osebje za začasno bolnišnico na stadionu, saj v državi primanjkuje zdravstvenega kadra.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...