Uredništvo portala 24ur tolerira grožnje s smrtjo predsedniku vlade!

Datum:

“Upam, da se enemu od nas dokončno odpelje in naredi atentat,” je pod novico o razglasitvi 30 dnevne epidemije na portalu 24ur zapisal eden izmed nestrpnih komentatorjev, ki pa nikakor ni osamljen primer. Administrator ob tem kot kaže ne želi ukrepati, je pa morda že skrajni čas, da stvari v roke vzame tožilstvo in prekine s to retoriko groženj s smrtjo in pozivanju k atentatom, ki se je močno razpasla zlasti na petkovih protivladnih protestih. Grožnje se nadaljujejo in stopnjujejo, saj tožilstvo ni preganjalo pozivov k smrti med petkovimi protestniki ter celo med novinarji.

V zadnjem času na spletu opažamo močan porast groženj s smrtjo in atentati, ki letijo na vladajoče politike. Nekaj takšnih se je pojavilo pod nedavno novico z naslovom “Razglasitev epidemije za 30 dni, ukrepi za zdaj ostajajo enaki”, ki je bila objavljena na portalu 24ur. Administratorja to očitno ne moti, saj komentarja še ni moderiral, kar kaže na zaskrbljujoč trend, ki sovpada s podobno zavržno retoriko na petkovih protivladnih protestih, kjer je pozivanje k smrti postalo že nekaj povsem običajnega in sprejemljivega.

Skrajni čas je, da se tovrstne grožnje vzame resno, saj so zrele za policijsko preiskavo. Obstaja namreč nevarnost, da v nekem trenutku besede preidejo k dejanjem. Za nespoštovanje vladnih ukrepov in posledično predstavnikov vladajoče koalicije pa so sokrivi predvsem številni družbeni vplivneži iz sveta medijev in kulture ter neodgovorna opozicija, ki javno omalovažujejo tako nošenje zaščitne opreme kot tudi ostale ukrepe in vse skupaj poskušajo prikazati kot teorijo zarote.

Komentator poziva k atentatu na vladajoče. (Foto: 24ur, posnetek zaslona)

Na Portugalskem za grožnjo policistu do pet let zapora
Medtem ko se pri nas grožnje s smrtjo normalizira pa v nekaterih drugih državah le-te jemljejo z vso resnostjo. Kakšna banana republika smo je nedavno dokazala novica iz Portugalske, kjer so enega izmed protestnikov, ki je nosil transparent z napisom “Dober policaj je mrtev policaj” ovadili. Grozila mu je petletna zaporna kazen. Gre za primer protestnika, ki se je v portugalskem Portu udeležil enega izmed protestov proti rasizmu. Potem, ko je policiji uspelo identificirati protestnika, je bila vložena ovadba. Ker pa je bilo protestnikov z grožnjo s smrtjo več, je policija sporočila, da pospešeno dela na tem, da identificira tudi ostale. 

V tujini se grožnje s smrtjo sankcionira, pri nas tolerira. (Foto: Twitter, STA)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...