Poljska: Plebiscitarna večina vprašanih je za uporabo strelnega orožja pri napadih migrantov

Datum:

Vojakom na meji bi morali dovoliti uporabo strelnega orožja, v primeru, ko skušajo ilegalci na silo prečkati državno mejo, se strinja večina vprašanih Poljakov. Spomnimo, da je pred dnevi migrant do smrti zabodel poljskega obmejnega stražarja. 

                   

Agencija IBRiS je med Poljaki izvedla javnomnenjsko raziskavo, in sicer po naročilu medija Rzeczpospolita. Anketarje je zanimalo, “ali bi morali poljski vojaki, nameščeni na vzhodni meji, uporabiti orožje, ko migranti poskušajo na silo prečkati mejo?”, poroča Polska Agencja Prasowa

Večina Poljakov je za streljanje na imigrante!
Z “DA” je v primeru odgovorilo kar 85,7 odstotka anketiranih, 57,8 odstotka jih je odgovorilo “zagotovo da”, 27,9 odstotka pa z “bolj da”. Po drugi strani jih je zgolj 10,7 odstotka nasprotnega menja, 9,2 odstotka jih je odgovorilo z “verjetno ne”, 1,5 odstotka pa z “zagotovo ne”. 3,6 odstotka pa jih glede tega ni imelo mnenja.

Ilegalni imigrant je do smrti zabodel poljskega vojaka
Kot smo pred dnevi že poročali, je na poljsko-beloruski meji ilegalec ubili poljskega vojaka, tako da ga je zabodel. Dogodek je na Poljskem vzbudil veliko pozornosti, umrlemu pa se je poklonil tudi politični vrh.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...