Nadal izpadel že v prvem krogu; izpadla tudi Hercogova

Datum:

Rafael Nadal je izpadel že v prvem krogu OP Avstralije. Izpadla je tudi edina slovenska predstavnica na prvem letošnjem grand slamu Polona Hercog. V prvem krogu je bila od nje boljša Srbkinja Jelena Janković, ki je zmagala s 6 : 3 in 6 : 3.

Pričakovano smo že takoj ostali brez slovenskih predstavnikov. Jelena Janković s Polono Hercog ni imela pretiranega dela, tako da je dvoboj trajal vsega uro in 27 minut. Dvoboj se je začel s tremi odvzetimi servisi, nato je Mariborčanka do konca prvega niza kar štirikrat izgubila igro na svoj servis.

Hercogova brez pravih možnosti
V deveti igri je imela naša najboljša tenisačica priložnost za znižanje na  4 : 5, a je 19. nosilka na koncu izkoristila peto zaključno žogico in dobila prvi niz. Tudi drugi niz se je razpletel podobno – izenačeno je bilo do rezultata 3 : 3, nato pa je 22. igralka svetovne lestvice WTA naši tenisačici prepustila zgolj še eno igro, kar je pomenilo, da smo Slovenci že po prvem krogu ostali brez predstavnikov med posamezniki na OP Avstralije. Izgubil je tudi Aljaž Bedene, ki nastopa za Veliko Britanijo – s 6 : 3, 6 : 4 in 7 : 6 je bil od njega boljši Američan Steve Johnson.

Že v prvem krogu kar nekaj presenečenj
Zgodila so se tudi že prva presenečenja. Najprej ga je pripravila Britanka Johanna Konta, ki je izločila osmo nosilko turnirja Američanko Venus Williams (6 : 4, 6 : 2), nato je izpadla še druga nosilka Romunka Simona Halep, ki jo je s 6 : 4, 6 :3 premagala Kitajka Zhang Shuai. Pri moških je za največje presenečenje poskrbel Španec Fernando Verdasco, ki je s 7 : 6 (6), 4 : 6, 3 : 6, 7 : 6 (4) in 6 : 2 izločil rojaka Rafaela Nadala, sicer petega nosilca turnirja.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...